Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Απειλεί να κλείσει λιμάνι και τελωνείο  ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης

Η καθυστέρηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης για το αρδευτικό δίκτυο του ΤΟΕΒ Φερών – Πέπλου από το αρμόδιο υπουργείο, έχει φέρει αγανάκτηση στα μέλη του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης. Είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις που θα είναι μάλιστα δυναμικές αφού ως άμεση πίεση θα αποτελέσει το Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους στο facebook αναφέρουν:

“Πριν από λίγες μέρες με γραπτή μας ανακοίνωση είχαμε ενημερώσει και επισημάνει με ιδιαίτερη έμφαση ότι η έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης που υπέβαλε το ΤΟΕΒ Φερών-Πέπλου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος είναι μεγίστης σημασίας για τους αγρότες της περιοχής .

Παρά τις προειδοποιητικές επισημάνσεις μας δεν υπήρξε καμία θετική εξέλιξη. Δυστυχώς, πλέον, προσπαθώντας να εξασφαλίσουμε το αυτονόητο είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τον κόσμο και να προβούμε στη διαδικασία προετοιμασίας κινητοποιήσεων .

Το επόμενο διάστημα -σε χρόνο που θα καθορίσουμε μετά από τη συνάντησή μας με τον Υπουργό Αγροτικης Ανάπτυξης και εάν και εφόσον δεν υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη- είμαστε εξαναγκασμένοι από την αδιαφορία της δημόσιας γραφειοκρατίας να προβούμε ή στον ολικό αποκλεισμό με τρακτέρ του Τελωνείου των Κήπων ή στον ολικό αποκλεισμό με τρακτέρ του τμήματος του λιμανιού, όπου έχουν αγκυροβολήσει οι δυνάμεις και τα πλοία του ΝΑΤΟ .

Το μπαλάκι των ευθυνών, πλέον, πέφτει αποκλειστικά στην πλευρά της Πολιτείας !”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email