Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Απεργιακές κινητοποιήσεις σχεδιάζουν οι παραγωγοί στις λαϊκές αγορές

Συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη ζητάει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών, εν’ όψη της κατάθεσης προς ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για τις λαικές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο.

Σκοπός της συνάντησης είναι να πληροφορηθεί ο κλάδος ποιες από τις προτάσεις του έχουν γίνει δεκτές, καθώς θεωρεί ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου «απειλούν τη συνέχεια του θεσμού των λαϊκών αγορών». Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν ότι εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, θα προβούν σε επαναλαμβανόμενες 24ώρες πανελλαδικές απεργίες και κινητοποιήσεις από την Τετάρτη 7 Απριλίου.

Όπως αναφέρουν από την πλευρά της ομοσπονδίας «δεν υπάρχει πουθενά αλλού τέτοιος θεσμός σε όλο τον κόσμο, 92 χρόνια τώρα, με τέτοιο εύρος προϊόντων και τέτοια αποδοχή και αγκάλιασμα των καταναλωτών. Δηλαδή, οι λαϊκές αγορές να ανήκουν στις περιφέρειες όλης της χώρας με την σύσταση νομικών προσώπων με όλες τις αρμοδιότητες λειτουργίας και εποπτείας των λαϊκών αγορών και συστήνονται διοικητικά συμβούλια με την εκπροσώπηση παραγωγών – επαγγελματιών – βιομηχανικών ειδών – καταναλωτών».

πηγή:olivemagazine.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη