Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Απεργούν οι εκπαιδευτικοί της Αλεξανδρούπολης λέγοντας «όχι» στην αξιολόγηση.

Οι εκπαιδευτικοί της Αλεξανδρούπολης λένε «όχι» στην αξιολόγηση. Από τα 27 σχολεία της Α ΈΛΜΕ Εβρου τα 23 ψήφισαν απεργία -αποχή ενώ για τα υπόλοιπα εκκρεμεί ακόμη η απόφαση .

«Η απεργία-αποχή είναι μια νόμιμη διαδικασία, αυτήν υλοποιούμε και αυτήν θα συνεχίσουμε και δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούμε να υποβαθμιστεί το σχολείο δεν θα δεχτούμε να χτυπηθεί η δημόσια και δωρεάν παιδεία,» δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος της ΑΈΛΜΕ Εβρου Αθ. Καραγεωργίου .

«Η όλη διαδικασία της αυτοαξιολόγησης είναι άκαιρη καθώς εν μέσω πανδημίας και τόσων προβλημάτων ερχόμαστε να μιλήσουμε για αξιολόγηση σχολικών μονάδων. Όλοι θέλουμε το καλό των σχολείων ,όλοι θέλουμε να βελτιώσουμε τα σχολεία μας και σε αυτήν την κατεύθυνση δουλεύουμε, αυτό το εργαλείο όμως που επιλέγεται δεν είναι σε αυτήν την κατεύθυνση ,είπε ο κ. Καραγεωργίου και πρόσθεσε πως «το υπουργείο σε ένα μπαράζ νομοθετημάτων και αποφάσεων με το εντέλλεσθε όλο αυτό το διάστημα οδηγεί τον κλάδο σε κάποια βήματα τα οποία είναι αντιεκπαιδευτικά

Όπως εξήγησε : «υπήρχε ένας νόμος της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων ένας νόμος που με την νέα κυβέρνηση ακυρώθηκε και προέκυψε ένας νέος ο οποίος όμως οδηγεί τα σχολεία σε κατηγοριοποίηση σχολείων μιας και υπάρχει η βαθμολόγηση από το 1-4 και από το 1-10, εξωτερική βαθμολόγηση κάτι που δεν υπήρχε στον προηγούμενο νόμο που σημαίνει ότι εμπλέκονται και άλλοι φορείς και όλα αυτά βέβαια αντιμετωπίζουν στην ουσία τα σχολεία σαν να είναι επιχειρήσεις. Εμείς σαν εκπαιδευτικός κλάδος είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτό γιατί θέλουμε να υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα των σχολείων και προς αυτήν την κατεύθυνση δηλώσαμε την συμμετοχή μας στην απεργία-αποχή.»

Ο κ. Καραγεωργίου παραδέχτηκε ότι υπήρχαν πιέσεις από το υπουργείο από το στελεχιακό δυναμικό προκειμένου να υποκύψουν ,αλλά όπως χαρακτηριστικά είπε «είναι κάτι το οποίο δεν διαπραγματευόμαστε και το υπουργείο πρέπει να σεβαστεί την γνώμη των εκπαιδευτικών .»

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη