Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Αποκάλυψη: Ξεκίνησαν οι Έλληνες πολίτες να πηγαινοέρχονται στην Τουρκία!!!

Είναι επίσημο! Και με την “βούλα” ξεκίνησαν οι Έλληνες πολίτες να πηγαινοέρχονται στην Τουρκία!!!

Η έρευνα του focustonevro.gr αποκάλυψε ότι μετά τη χαλάρωση των μέτρων και παρά την έξαρση των κρουσμάτων σε περιοχές της Θράκης, με ΦΕΚ η κυβέρνηση επιτρέπει σε Έλληνες πολίτες να πηγαινοέρχονται στην Τουρκία ακόμη και για βόλτα!

Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα τα «πήγαινε-έλα» έχουν ξεκινήσει για τα καλά ακόμη και από κατοίκους του Έβρου αλλά πολύ περισσότερο απο κατοίκους των περιοχών της Κομοτηνής (!) και της Ξάνθης (!) αφού η Τουρκία έχει άρει τους δικούς της περιορισμούς και όποιος επιθυμεί μπορεί να περάσει στη γειτονική χώρα.

Το ΦΕΚ 2279 με ημερομηνία 14/06/2020 αναφέρει ότι  ισχύει ο περιορισμός εν όλω της προσγείωσης αεροσκαφών προερχόμενων από την Τουρκία, των θαλάσσιων, σιδηροδρομικών και οδικών συνδέσεων με τη χώρα αυτή, καθώς και την απαγόρευση εισόδου προσώπων στην ελληνική Επικράτεια από την Τουρκία, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού COVID-19 στην ελληνική Επικράτεια, για το χρονικό διάστημα από 15.6.2020 έως και 30.6.2020, σύμφωνα με την από 12.6.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Αφήνει όμως ξεκάθαρο παράθυρο για «βόλτες» Ελλήνων στην Τουρκία κάνοντας την εξής εξαίρεση:

Η απαγόρευση δεν καταλαμβάνει:

α) Έλληνες πολίτες, κατόχους άδειας παραμονής, καθώς και πρόσωπα που έχουν την κύρια κατοικία τους ή τη συνήθη διαμονή τους στην Ελλάδα,

β) τη διέλευση φορτηγών οχημάτων για τη μεταφορά εμπορευμάτων, ακόμη και αν ως προς τους οδηγούς τους δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις της περ. (α), γ) τη μεταφορά εμπορευμάτων με πλοία,

δ) την είσοδο προσώπων, μέσω των χερσαίων συνόρων, για απολύτως αναγκαίες επαγγελματικές μετακινήσεις που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα

Με άλλο ΦΕΚ μάλιστα (228/14/06/2020) ορίζεται ότι για όσους επιστρέφουν από χώρες που βρίσκονται στην ζώνη Α επικινδυνότητας σχετικά με τον κορονοϊο, προβλέπεται η  υποβολή σε καθολικό εργαστηριακό ιατρικό έλεγχο και σε προσωρινό περιορισμό για μία (1) ημέρα από την άφιξή τους σε τόπο της επιλογής τους στις πόλεις των Αθηνών ή της Θεσσαλονίκης, των προσώπων που εισέρχονται στη χώρα από οποιοδήποτε κράτος της αλλοδαπής της Λίστας Α υψηλού κινδύνου που δημοσιοποιεί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας [EASA] (συμπεριλαμβανομένων των κρατών-μελών της ΕΕ) και με οποιονδήποτε τρόπο, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού COVID-19 στην ελληνική Επικράτεια, εξαιρουμένων των περιπτώσεων που ρυθμίζονται διαφορετικά από τις διατάξεις της παρούσας.

Στο συγκεκριμένο ΦΕΚ δεν γίνεται καμία αναφορά για κάποιο περιορισμό ατόμων που έρχονται από την Τουρκία. Επίσης είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αυτήν την ώρα στο τελωνειακό σταθμό των Κήπων του Ν. Έβρου για να κάνει τους σχετικούς ελέγχους.

Οι κίνδυνοι ξεκάθαροι…

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΦΕΚ ΕΔΩ

http://www.nomotelia.gr/photos/File/2281b-20.pdf

http://www.nomotelia.gr/photos/File/2279b-20.pdf

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email