Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Αποκαλυπτικές εικόνες από γκαζάκια στην πυρκαγιά στο Αρίστεινο – Δείτε τι κατέγραψε ο φακός 

Καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον αλλά και σε περιουσίες άφησε πίσω της η πυρκαγιά που ξέσπασε την Πέμπτη το μεσημέρι στην περιοχή του Αρίστεινου του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, κάηκαν 450 στρέμματα δάσους και 100 χορτολιβαδική έκταση σε μια πυρκαγιά που απασχόλησε την πυροσβεστική υπηρεσία και περίπου 10 ώρες για να μπορέσει να την οριοθετήσει.

Θυμίζουμε ότι στην επιχείρηση συμμετείχαν 91 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα και παράλληλα υπήρχε συνδρομή από στρατό με μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Από την πύρινη λαίλαπα δεν γλίτωσαν αγροτικές κατοικίες, παρελκόμενα, μηχανήματα καθώς και ένα μελισσοκομείο που ήταν εγκατεστημένο στην περιοχή.

Η φωτογραφίες που κατέγραψε μετά το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας είναι απογοητευτικές:

Ο φακός του focustonevro.gr που βρέθηκε από την πρώτη ώρα στο πύρινο μέτωπο, εντόπισε και μερικές ακόμα εικόνες που προκαλούν προβληματισμό και ερωτηματικά. Πρόκειται για χρησιμοποιημένα και κατεστραμμένα γκαζάκια, άδεια κουτιά, κονσέρβες και σπασμένα μπουκάλια από μπύρες, μέχρι και κουτάλια (!) που ήταν πεταμένα σε ένα ξέφωτο στην περιοχή της πυρκαγιάς.

Οφείλουμε να πούμε ότι αυτό δεν αποτελεί τεκμήριο για την αιτία της προχθεσινής πυρκαγιάς όμως σίγουρα προκαλεί ερωτηματικά για το γεγονός ότι μέσα στην δασική έκταση κάποιοι κινούνται ανενόχλητοι και κάνουν χρήση αυτών των αντικειμένων όπως τα γκαζάκια, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα.

Επισημαίνουμε ότι δεν μπορεί κανείς με βεβαιότητα να προσδιορίσει Από αυτά τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο σημείο τα αίτια της πυρκαγιάς. Άλλωστε αυτό είναι δουλειά που θα γίνει από την ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής.

Πάντως σε διάλογο που είχαμε με κατοίκους της περιοχής που διατηρούν αγροικίες (που υπέστησαν μάλιστα και ζημιές) έκαναν αναφορά για συχνό φαινόμενο με διερχόμενα άτομα που εμφανίζονται στην περιοχή.

Δείτε και βίντεο από την πυρκαγιά όπως εξελισσόταν και κατέγραψε το focustonevro.gr:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email