Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Αποκατάσταση και αναβάθμιση του κτιρίου της Παλαιάς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής με 831.000€ από το ΕΣΠΑ

Με 831.000€ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, θα αποκατασταθεί και θα αναβαθμιστεί ενεργειακά το κτίριο της Παλαιάς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, με σκοπό να λειτουργήσει ως Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο της Μητρόπολης.

Ο Περιφερειάρχης της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος επισκέφθηκε το κτίριο μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη και τον περιφερειακό σύμβουλο Ροδόπης Κώστα Ναλμπάντη και συνάντησαν το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα.

Ακολουθεί η δημοσίευση.

Με 831.000 € που διαθέτουμε από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, το κτίριο της Παλαιάς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής θα αποκατασταθεί, θα αναβαθμιστεί ενεργειακά και θα αναδειχθεί με σκοπό να λειτουργήσει ως Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο της Μητρόπολης.

Το κτίριο οικοδομήθηκε πιθανότατα στα μέσα της δεκαετίας του 1920 και βρίσκεται στον πεζόδρομο Νέστορος Τσανακλή, πολύ κοντά στην ιστορική συνοικία «Βαρόσι» της Κομοτηνής.

Με την αποκατάστασή του θα αποτελεί έναν ακόμη σταθμό της Πολιτιστικής Διαδρομής της αρχαίας Εγνατίας Οδού, της διαδρομής που δημιουργούμε αναδεικνύοντας τα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Με την αφορμή αυτή, επισκέφθηκα το κτίριο μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη και τον περιφερειακό σύμβουλο Ροδόπης Κώστα Ναλμπάντη όπου συναντήσαμε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη