Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Αποκαταστάθηκε η παροχή νερού σε περιοχές της Αλεξανδρούπολης

Αποκαταστάθηκε το σοβαρό πρόβλημα με τη μεγάλη θραύση που υπέστη κεντρικός αγωγός ύδρευσης επί της 14ης Μαΐου πλησίον του ΚΑΠΗ. Από τις πρωινές ώρες διαπιστώθηκε η διαρροή και το συνεργείο της Δ.Ε.Υ.Α.Α. έσπευσε στο σημείο για την αποκατάσταση του. Όπως ανέφερε στην εφημερίδα Γνωμη ο πρόεδρος της Επιχείρησης Χ. Μιχαηλίδης, “Δυστυχώς η θραύση που δημιουργήθηκε είναι μεγάλη , τα κλειδιά που κλείνουμε τις περιοχές για να σταματήσει το νερό και να κάνουμε αποκατάσταση του αγωγού είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Αυτήν την στιγμή έχουμε κλείσει πάνω από 17 τετράγωνα – περιοχές και το νερό δεν σταματάει. Αγωνιζόμαστε για την ταχύτερη αποκατάσταση. Για ό,τι νεότερο προκύψει θα ενημερώσουμε ξανά. Εδώ διαπιστώνεις ότι καμία Δημοτική Αρχή δεν έχει κάνει αντικατάσταση κλειδιών ποτέ από την δημιουργία της Δ.Ε.Υ.Α.Α. δυσκολεύοντας έτσι καθημερινά το έργο των εργαζόμενων και την αναμονή των πολιτών για ταχύτερη επαναφορά της υδροδότησης. Θα πρέπει να γίνει μια μελέτη από εμάς τώρα για τα κλειδιά σε όλο τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, να βρεθεί χρηματοδοτικό εργαλείο να το χρηματοδοτήσει ή να δοθεί κρατική επιχορήγηση για την κάλυψη του”.

Τελικά στις 3 το μεσημέρι σύμφωνα με νέα ενημέρωση του Προέδρου της ΔΕΥΑΑ, έγινε γνωστό ότι η βλάβη αποκαταστάθηκε:

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους πολίτες:

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Το συνεργείο της Δ.Ε.Υ.Α.Α από τις πρώτες πρωινές ώρες έδωσε έναν συνεχή αγώνα για την αποκατάσταση της βλάβης που προκλήθηκε από θραύση του κεντρικού αγωγού στην οδό 14ης Μαΐου.

Χρειάστηκε να διακοπεί η υδροδότηση στον μισό Αστικό Ιστό ώστε να σταματήσει το νερό και επέμβουμε στο σημείο.

Άμεσα, μεθοδικά με όλες τις δυνάμεις μας καταφέραμε να επιδιορθώσουμε τη βλάβη.

Ένα τεράστιο μπράβο, στους εργαζόμενους που πάλεψαν για ακόμη μια φορά.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω την ανυπαρξία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής του κ. Λαμπάκη και των Προέδρων που είχε στην Δ.Ε.Υ.Α.Α. , συνδυάζοντας το και με την σημερινή διαρροή διότι καταφέραμε σήμερα με δυσκολία μετά από 9 ώρες να αποκαταστήσουμε την βλάβη διότι δεν σταματούσε το νερό .

Οι βάνες που υπάρχουν για να κλείνουν τα νερά είναι από το 1985 .

Δεν αξιώθηκαν τόσα χρόνια Διοίκησης να αντικαταστήσουν τις βάνες με αποτέλεσμα να χρειαζόμαστε τις περισσότερες φορές 9 ώρες για να αποκαταστήσουμε τον αγωγό ενώ θα μπορούσαμε να το κάνουμε σε διάστημα 3 ωρών.

Πέφτει και αυτό το βάρος στις δικές μας πλάτες, όπου μαζί με τις αντικαταστάσεις που κάνουμε σε δίκτυα , τις αντικαταστάσεις των αντλιών , τα τόσα έργα και τις εργασίες που έχουμε σε εξέλιξη και άλλα τόσα που σχεδιάζουμε σε μελέτες για να καταθέσουμε σε χρηματοδοτικά προγράμματα , πρέπει τώρα να εκπονήσουμε μελέτες για την αντικατάσταση των βανών σε όλο τον Αστικό Ιστό και αργότερα και στους οικισμούς .

Μόνο καταστροφή έφερε στην υπηρεσία η Προηγούμενη Δημοτική Αρχή του κ. Λαμπάκη με τους Προέδρους του, αφού 9 χρόνια Διοίκησης δεν κατάφεραν ούτε τα βασικά παρά μόνο κάποια έργα στοχευμένα σε κάποιους τομείς .

Η Δ.Ε.Υ.Α.Α. έχει πολλά τμήματα και δεν πρέπει οι πολιτικοί να σκέφτονται στοχευμένα κάποια έργα να κάνουν στη θητεία τους για να λένε ότι κάτι πρόσφεραν αλλά να ασχολείσαι και να τρέχεις ταυτόχρονα όλα τα τμήματα όλες τις εργασίες όλα τα έργα τα μικρά και τα μεγάλα όλη την καθημερινότητα και όλη την εξυπηρέτηση των πολιτών του τμήματος καταναλωτών .

Πολλά Συγχαρητήρια στο ολιγάριθμο προσωπικό της Δ.Ε.Υ.Α.Α. που ανταπεξέρχεται σε όλες αυτές τις προκλήσεις και την καθημερινότητα σε συνεργασία με την Διοίκηση μας , σε μια υπηρεσία που έκανε τα πάντα η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του κ. Λαμπάκη και των Προέδρων να υπό στελεχώσουν την υπηρεσία το 2017 , στην μοναδική ευκαιρία που έδωσε η Κυβέρνηση το 2017 που άνοιξε την 3Κ (πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ) και ενώ η υπηρεσία τους εισηγήθηκε να στελεχώσουν την υπηρεσία με 40 άτομα, αυτοί με απόφαση τους πήραν 6 άτομα .

Αναμένουμε την Κυβέρνηση να δώσει την ευκαιρία στην δίκη μας Δημοτική Αρχή και να στελεχώσουμε την υπηρεσία όπως πρέπει βάση των αναγκών που έχει στα τμήματα της.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Α.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Σ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη