Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Αποκλειστικό : Το τμήμα του ΕΕΣ Αλεξανδρούπολης μεταφέρεται στην Αττική για συνδρομή στην μάχη κατά της πανδημίας

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που φτάνουν στο focustonevro.gr λόγω της δύσκολης κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι υγειονομικές δομές της χώρας, και σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού, ενεργοποιήθηκαν σήμερα και οι δυνάμεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε όλη την χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προχωρά σε “επιστράτευση” του μόνιμου προσωπικού του σε όλη τη χώρα με σκοπό να μεταφερθούν στην Αττική όπου θα στηθεί νέο εμβολιαστικό κέντρο που θα επανδρωθεί από προσωπικό του τομέα νοσηλευτικής του ΕΕΣ, έτσι ώστε να αποδεσμεύσουν το υγειονομικό  προσωπικό του ΕΣΥ για να επιστρέψει στα καθήκοντα του στα επιβαρυμένα νοσοκομεία της Αττικής. 

Στην πρόσκληση αυτή γίνεται λόγος για “επιτακτική ανάγκη συνεισφοράς όλων ώστε να συμβάλουμε ως αρωγός της πολιτείας στην τιτάνια προσπάθεια που γίνεται για να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο δυνατό μέρος του πληθυσμού στον μικρότερο δυνατό χρόνο”.

Το μέτρο αρχικά αφορά το διάστημα των μηνών Απρίλιο και Μάιο. Ένα από τα τμήματα που θα συμμετάσχει σε αυτήν την προσπάθεια είναι και το Π.Τ. Αλεξανδρούπολης καθώς είναι και το μοναδικό που διαθέτει τομέα νοσηλευτικής στην Θράκη. 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη