Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Απομακρύνθηκε ο κίνδυνος στην Λευκίμμη – Σε ετοιμότητα οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι του Σαββάτου όταν οι πυροσβεστικές δυνάμεις ειδοποιήθηκαν για μεγάλη εστία που πιθανότατα να προήλθε από αναζωπύρωση στην περιοχή “ζεστά νερά” του Φυλακτού.


Το μέτωπο της πυρκαγιάς κινήθηκε γρήγορα και ανεξέλεγκτα λόγω των ισχυρών βορειοανατολικών άνεμων που το οδήγησαν στον οικισμό της Λευκίμμης.
Η ταχύτητα με την οποία κινήθηκε η φωτιά έθεσε γρήγορα σε ετοιμότητα τις αρχές για εκκένωση της Λευκίμμης. Την ίδια ώρα άρχισαν να επιχειρούν εναέρια μέσα.


Στις έξι το απόγευμα το μέτωπο είχε φτάσει μερικές εκατοντάδες μέτρα από τα πρώτα σπίτια του οικισμού. Νωρίτερα είχε δοθεί εκκένωση για άλλη μία φορά για τους κατοίκους της Λευκίμμης.


Με συντονισμένες ενέργειες από πλευράς του Δήμου Σουφλίου οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε παρακείμενυος οικισμούς. Τελικά με την αποτελεσματική παρουσία των εναέριων μέσων και γύρω στις οχτώ το βράδυ κατάφεραν να σβήσουν το ενεργό μέτωπο που πλησίασε στον οικισμό ενώ ένα μέρος του μετώπου κατευθύνθηκε σε περιοχές που είχαν ήδη καεί.


Στην περιοχή παρέμειναν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για επιτήρηση καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη