Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Απόλυτη συμμόρφωση της εστίασης την πρώτη ημέρα του μειωμένου ωραρίου – Εικόνες που «τρομάζουν»

Συμμορφώθηκαν απόλυτα οι καταστηματάρχες εστίασης της Αλεξανδρούπολης στην «πρεμιέρα» του μέτρου του μειωμένου ωραρίου που επέβαλλε η κυβέρνηση ως μέσο αναχαίτισης της μεγάλης διάδοσης κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφεται τα τελευταία 24ώρα σε όλη την Ελλάδα.

Ο κίνδυνος άλλωστε επιβολής αρχικά ενός εξοντωτικού προστίμου και έπειτα ενός λουκέτου η αλήθεια είναι πως δεν αφήνει πολλά περιθώρια για μη συμμόρφωση στο μέτρο.

Πάντως η χθεσινή βόλτα μετά τις 12:00 τα μεσάνυχτα ήταν όντως πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της εποχής. Κόσμος αρκετός στους δρόμους, αλλά τα μαγαζιά εστίασης ερμητικά άδεια λόγω της απαγόρευσης λειτουργίας. Σίγουρα πρόκειται για μια εικόνα που ξενίζει, όταν μιλάμε άλλωστε για την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου που τα μαγαζιά είναι παραδοσιακά γεμάτα. Η απόφαση έχει επιφέρει την αντίδραση των καταστηματαρχών εστίασης, οι οποίοι θεωρούν πως στοχοποιούνται ως κλάδος ως οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την άνοδο των κρουσμάτων κορωνοϊού στην χώρα.

Το πλήγμα για τη εστίαση είναι σίγουρα και πάλι ισχυρό. Ενδεικτικό του τεταμένου κλίματος που επικρατεί στους κόλπους της, είναι η ανάρτηση της Ένωσης Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Έβρου σε λογαριασμό που διατηρεί σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Αυτή είναι η Αλεξανδρούπολη στις 00.01
Οι επαγγελματίες της πόλης δείξανε για άλλη μια φορά τον επαγγελματισμό τους και το ήθος τους…
Κυκλοφορείστε ελεύθερα σε πάρκα πλατείες και δρόμους… Με κλειστή εστίαση δεν κολλάει ο ιός…
Καληνύχτα Ελλάδα!

ΥΓ. Ακόμα περιμένουμε την αντίδραση των τοπικών αρχών… 2.5 χρόνια για τις εκλογές και η εστίαση δεν ξεχνάει!!!»

https://www.facebook.com/estiasialexandroupoli/posts/2779941042280618
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email