Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Από τον Λαμπάκη στον Γκότση και επίσημα η παράταξη “Πόλη & Πολίτες” στο δήμο Αλεξανδρούπολης…

Αφού τα συζήτησαν και τα βρήκαν, τώρα ήρθε και η επίσημη απόφαση. Οι υπογραφές έπεσαν και με την “βούλα” επικεφαλής πλέον της παράταξης “Πόλη & Πολίτες” είναι ο Νίκος Γκότσης. Ο μέχρι πρότινος επικεφαλής Βαγγέλης Λαμπάκης είχε γνωστοποιήσει, αμέσως μετά το αποτέλεσμα των εκλογών του Οκτωβρίου, ότι κλείνει ο κύκλος του στο δήμο Αλεξανδρούπολης και αποχωρεί.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ξεκίνησαν οι εσωτερικές διεργασίες για το ποιος θα εκπροσωπεί την παράταξη μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και ποιος θα ηγείται του συνδυασμού συνολικά. Κατόπιν, συζητήσεων των εκλεγμένων μελών αποφασίστηκε σε κλίμα συναίνεσης, αυτός που θα αναλάβει τα ηνία και μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο της παράταξης θα είναι ο κύριος Νίκος Γκότσης.

Στην πρώτη ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε για την εκλογή του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, έγινε παράλληλα και η διαδικασία, όπως προβλέπεται από την νομοθεσία για την αλλαγή του επικεφαλής και έτσι επίσημα αναλαμβάνει ο κύριος Νίκος Γκότσης. Τα σχετικά πρακτικά υπεγράφησαν από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης “Πόλη & Πολίτες” και κατατέθηκαν στο νέο προεδρείο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως τις επόμενες ημέρες επίκειται και ακόμη μια αλλαγή και έχει να κάνει με την ονομασία του συνδυασμού “Πόλη & Πολίτες” σε “Προοπτική Πολιτών”, κίνηση που σηματοδοτεί την έναρξη της πορείας μιας παράταξης που, ναι μεν, κρατά το παρελθόν και όλα όσα προσέφερε στην διοίκηση του δήμου με την σφραγίδα του Βαγγέλη Λαμπάκη, αλλά νοηματοδοτεί και το καινούργιο που έρχεται, ως συνέχεια με σκοπό να συμβάλλει σε μια εποικοδομητική και παραγωγική αντιπολίτευση για τα επόμενα 5 χρόνια.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη