Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Αριστούχος απόφοιτη της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου 50 ετών

Με το δικό της παράδειγμα η Δάφνη Παπανδρούδη στέλνει το δικό της μήνυμα σε όσους επιθυμούν αλλά δεν τολμούν να κάνουν πράξη τα όνειρα τους. Στην πρόσφατη αποφοίτηση 33 σπουδαστών του τμήματος Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου η Δάφνη αποφοίτησε πρώτη και με άριστη βαθμολογία 9,16.

Σύζυγος, μητέρα, εργαζομένη, αποφάσισε στην ώριμη  ηλικία των 50 χρόνων να κατακτήσει αυτό που αγαπά περισσότερο. Μια Πανεπιστημιακή εκπαίδευση στο επάγγελμα που είχε ακολουθήσει από τα μικρά της, όταν είχε σπουδάσει νοσηλεύτρια Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ξεκινώντας να εργάζεται γύρω από αυτό στην ηλικία των 35 χρόνων.

Βαθιά μέσα της είχε πάρει την απόφαση να συνεχίσει τις σπουδές της ανεβάζοντας τον πήχη και αποφασίζοντας πέραν των άλλων υποχρεώσεων της να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις το 2016.

Αποτέλεσμα των εξετάσεων ήταν να εισαχθεί πρώτη στο Τμήμα Νοσηλευτικής ΤΕ την εποχή εκείνη με βαθμολογία 1862 μονάδων κάτι που δεν της έδωσε την υποτροφία αφού  δεν είχε την ηλικία των συμφοιτητών της. Δεν εισήχθη την ίδια χρονιά της αποφοίτησης. Εκείνη όμως προχώρησε ως πρώτη στην πρώτη της επιλογή και αποφοίτησε με διάβασμα και επιμονή αριστούχος με βαθμό πτυχίου 9.16 έχοντας συμφοιτητές παιδιά που οι γονείς τους είχαν την ίδια ηλικία με εκείνη.

Στο ταξίδι αυτό συμπαραστάτες η οικογένεια της αλλά και οι συνάδελφοι της στην εργασία, η διεύθυνση και το προσωπικό δίνοντας της κουράγιο και μετατρέποντας το πρόγραμμα εφημεριών της ανάλογα με τις απαιτήσεις της σχολής.

Η διαμονή της στην Αλεξανδρούπολη δεν την απέτρεψε να μετακινείται καθημερινά στο Διδυμότειχο για να μετέχει στα μαθήματα και τα εργαστήρια.

Σήμερα απολαμβάνει το υπέροχο συναίσθημα των προσπάθειών της εργαζόμενη ως νοσηλεύτρια Π.Ε  στη Στεφανιαία Μονάδα του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης υπό την διεύθυνση του καθηγητή Δημητρίου Τζιακά  και συμβουλεύει όλους να κάνουν πράξη τα όνειρα τους παραμερίζοντας την ηλικία και τα προβλήματα.

«Τίποτα δεν κερδίζετε με το μαγικό ραβδάκι της νεράιδας, θα πει, όταν πραγματικά θέλεις κάτι, το πετυχαίνεις».

Η Δάφνη Παπανδρούδη έχει πρόσφατα δώσει εξετάσεις για την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού της και φλερτάρει στην ιδέα για μια διδακτορική διατριβή.

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη