Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

Αρχές Νοεμβρίου ξεκινάει η δοκιμαστική λειτουργία του σφαγείου Φερών στο δήμο Αλεξανδρούπολης

Η δημοτική αρχή λέει είμαστε έτοιμη και η αντιπολίτευση ρωτά, γιατί τόση βιασύνη…

Όπως όλα φαίνονται η υπόθεση αυτή βρίσκεται στην τελική της ευθεία, μετά από τόσα χρόνια αναβολών, εντάσεων, διαμαρτυριών, προσπαθειών και παρεμβάσεων…Το σφαγείο των Φερών μπαίνει σε δοκιμαστική λειτουργία στις αρχές Νοεμβρίου, όπως προβλέπεται με βάση τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Η έγκριση εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας και ο ορισμός τριμελούς επιτροπής ήρθε προς συζήτηση και έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, με το σώμα να τοποθετείται ανάλογα και να ζητά συγκεκριμένες εξηγήσεις, από τη δημοτική αρχή για το πώς θα λειτουργήσει το σφαγείο με κυρίαρχο ζητούμενο τη βιωσιμότητα του.

Οι εντάσεις και οι αιχμές δεν έλειψαν ούτε από αυτήν τη συνεδρίαση, με τον αντιδήμαρχο Φερών Δημήτρη Κολγιώνη να επιχειρηματολογεί για την αναγκαιότητα της λειτουργίας του σφαγείου, καθώς η μονάδα θα προσδώσει σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές στην περιοχή συμβάλλοντας ουσιαστικά στην οικονομία του τόπου , επισημαίνοντας  όμως, ότι για να πετύχει το εγχειρήμα απαιτείται συντονισμός και συνεργασία πολλών παραγόντων.

Πολύ συζήτηση έγινε και για την επιλογή του προσώπου, που θα εργαστεί στη μονάδα ως διοικητικός υπάλληλος, με την αντιπολίτευση να εκφράζει αντιρρήσεις για το κατά πόσο αυτό το άτομο, θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτό το εξειδικευμένο αντικείμενο εργασίας, με τις γνώσεις που έχει.

Δημοτικοί σύμβουλοι κατηγόρησαν τη δημοτική αρχή, για προχειρότητα, απουσία κατάλληλης προετοιμασίας και έλλειψη σοβαρότητας, διότι, όπως υποστήριξαν, δεν προνόησε να προχωρήσει στις ανάλογες συναντήσεις και επαφές, με τους άμεσα εμπλεκόμενους, όπως τους κτηνοτρόφους, τους κρεοπώλες και τους εμπόρους, αφήνοντας πολλά ερωτήματα αναπάντητα σε σχέση με τη διαχείριση του σφαγείου και επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο να κινδυνεύει να χαθεί η αξιοπιστία του εγχειρήματος ,με τον κύριο Γκότση να αναφέρει, ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στη διοίκηση του δήμου.

Η απάντηση για όλες αυτές τα κατηγορίες δεν άργησε να έρθει με τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη, να επισημαίνει κατηγορηματικά, ότι η παρούσα δημοτική αρχή, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να ακολουθεί και να εκτελεί τη μελέτη, που είχε συνταχθεί επί θητείας Λαμπάκη, καθώς είναι υποχρεωμένη και δεν μπορεί να παρεκκλίνει, ούτε να κάνει αλλαγές από τα συμφωνηθέντα λέγοντας χαρακτηριστικά προς τον κύριο Γκότση, ότι όταν συντάσσατε τη μελέτη θα έπρεπε να τα είχατε σκεφτεί όλα αυτά. Όσο για τον υπάλληλο, ο κύριος Ζαμπουκης ανάφερε, πως ήταν ο πλέον κατάλληλος, από τις Φέρες αφού συγκεντρώνει τα απαραίτητα προσόντα, ώστε να συνδράμει.

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» να δηλώνει λευκό και τον επικεφαλής Σάββα Δευτεραίο να υπενθυμίζει τους λογούς, που δεν ψήφισε η παράταξη του,  πριν από πολλά χρόνια το έργο και το δάνειο θεωρώντας, πως το σφαγείο θα καταλήξει ασύμφορο και μη βιώσιμο, με τους δημότες όμως να συνεχίζουν να πληρώνουν κανονικά το χρέος. Ο κύριος Δευτεραίος εστίασε στο γεγονός, ότι δεν υπάρχει ένα πλάνο εσόδων και εξόδων, για να ξέρει η κοινωνία, τι θα κοστίσει, αντ΄ αυτού η δημοτική αρχή προτιμά να αρχίσει άρον – άρον στη λειτουργία του.

Η τριμελής επιτροπή, που συστάθηκε για τη λειτουργία του σφαγείου απαρτίζεται, από τους κυρίους Κολγιώνη, Ναϊτίδη και Δουνάκη. 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη