Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Αρ. Πελώνη: H xώρα ξεπέρασε τα δύο εκατομμύρια εμβολιασμούς

Ανεβάζει συνεχώς στροφές η επιχείρηση “Ελευθερία”, με την κυβερνητική εκπρόσωπο να επαναλαμβάνει την έκκληση του πρωθυπουργού στους μεγαλύτερους σε ηλικία συμπολίτες μας να κάνουν το εμβόλιο.

“Αυτοί είναι αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορονοϊό. Είναι ασπίδα προστασίας το εμβόλιο. Είναι στοιχειώδης κίνηση αυτοπροστασίας ο εμβολιασμός”, τόνισε η κ. Πελώνη, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων. “Χθες η χώρα μας ξεπέρασε τους 2 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Ξεπέρασε κατά πολύ τον πήχη των 25 χιλιάδων ανά ημέρα που έθεταν κάποιοι και ήδη πραγματοποιούνται καθημερινά σχεδόν 60 χιλιάδες.

Εκτιμάται ότι μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν περίπου 1,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί και θα ακολουθήσουν ακόμη περισσότεροι -ανάλογα με τις ροές εμβολίων που θα φτάνουν στη χώρα μας- τον Μάιο και τον Ιούνιο”, πρόσθεσε.

Κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση-απάντηση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, στον προκάτοχό του, Κώστα Σημίτη, η κ. Πελώνη επεσήμανε πως οι θέσεις της χώρας είναι σαφείς και διατυπωμένες πολλές φορές και με πολλές αφορμές από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

“Θέση της χώρας είναι ότι η μόνη διαφορά μας με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο…”.

“Αποχή από προκλητικές ενέργειες έχει ζητήσει η Ελληνική πλευρά και επιθετικές δηλώσεις από την άλλη πλευρά γίνονται αρκετές τελευταία. Προφανώς, δε βοηθούν στην εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης…Έχουμε ξαναπεί ότι δε θα είναι η Ελληνική πλευρά αυτή που θα τορπιλίσει το διάλογο. Εφόσον δεν υπάρχουν προκλητικές ενέργειες, η Ελλάδα επαναλαμβάνω επιθυμεί την αποκλιμάκωση και αυτό είναι το μήνυμα που απηύθυνε και στον κ. Τσαβούσογλου χθες ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα…”, ανέφερε η κ. Πελώνη, ερωτηθείσα εάν μετά τη στοχοποίηση του κ. Βαρβιτσιώτη από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου.

Με το βλέμμα στην πανδημία, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι η συζήτηση για τις διαπεριφερειακές και για το Πάσχα δεν είναι της παρούσης και οι όποιες κινήσεις θα εξαρτηθούν από την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων.

“Ο κ. Μητσοτάκης ήταν σαφής την τοποθέτηση του και για την επιτροπή και για τα κυβερνητικά στελέχη. Δε νομίζω ότι χρειάζονται περαιτέρω διευκρινίσεις. Ζούμε όλοι δύσκολες καταστάσεις. Υπάρχει κόπωση της κοινωνίας. Είναι σημαντικό να είναι ενιαίο το μήνυμα και ενιαία η φωνή που βγαίνει προς τα έξω, για να μην προκαλείται σύγχυση στην κοινωνία σε αυτή την κρίσιμη καμπή στην οποία βρισκόμαστε όσον αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας…“, είπε.

πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη