Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Διδυμότειχο με καστρινό περίπατο, μουσική και ποίηση

“Αυγουστιάτικη Πανσέληνος Κάστρου Διδυμοτείχου” έχει τίτλο η εκδήλωση που συνδιοργανώνουν το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής ,Πολιτισμού & Εθελοντισμού Δήμου Διδυμοτείχου, ο Π.Ι.Σ.Δ. «Καστροπολίτες – Γνώση και Δράση» και η Εθελοντική Ομάδα Δράσεων του Δήμου Διδυμοτείχου την Τρίτη 20 Αυγούστου 2024 και ώρα 20:30, στο πλαίσιο του εορτασμού του ολόγιομου φεγγαριού του Αυγούστου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
20:30-21:30 “ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ”
Μια μοναδική βραδιά πεζοπορίας κάτω από το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου στο Κάστρο του Διδυμοτείχου , στο ‘’ανοιχτό μουσείο’’ της πόλης, ανάμεσα στα τείχη, τους πύργους , στις πύλες, τους ναούς και τα πολυάριθμα υπόσκαφα σπήλαια, με συντροφιά το φως του φεγγαριού αλλά και φακών που μπορεί ο καθένας προαιρετικά να έχει μαζί του.
Αφετηρία της διαδρομής ο χώρος στάθμευσης στο Κάστρο του “ΚΑΛΕ” Διδυμοτείχου .
Η πεζοπορία είναι κατάλληλη για όλη την οικογένεια. Για τους μικρούς μας πεζοπόρους είναι απαραίτητη η συνοδεία κηδεμόνα !
Η νυχτερινή πεζοπορία θα καταλήξει στη Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Διδυμοτείχου “Δ. Ναλμπάντη” όπου θα ακολουθήσει “ΜΟΥΣΙΚΗ & ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ”
Συμμετέχουν : Μουσική -Τραγούδι Χρήστος Γκρέμος , με τη συνοδεία σαξόφωνου.
Απαγγελία αποσπασμάτων από τη “Σονάτα του Σεληνόφωτος” του Γιάννη Ρίτσου η κ. Δέσποινα Μιχαηλίδου.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν την πιο διάσημη Πανσέληνο του χρόνου με φακό τηλεσκόπιου.
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με κρασί και ανάλογα συνοδευτικά εδέσματα.

Οι διοργανωτές σας προτείνουν να φορέσετε λευκά ρούχα για να τιμήσετε όλοι μαζί τη μαγεία της πανσελήνου και να ζήσετε μια αξέχαστη βραδιά κάτω από το φως του ολόγιομου φεγγαριού.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη