Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Αυστρία: Τα μη εμβολιασμένα άτομα θα αντιμετωπίζουν lockdown

Τα κρούσματα του Covid αυξάνονται απότομα στην Αυστρία. Η χώρα έχει ήδη αυστηροποιήσει τα μέτρα της. Αλλά ακόμη πιο αυστηροί κανονισμοί θα μπορούσαν σύντομα να ισχύσουν για όλους εκείνους τους κατοίκους που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί κατά του Covid-19. Η κυβέρνηση σκέφτεται να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα: θα μπορούσε να επιβάλει lockdown για τα μη εμβολιασμένα άτομα, γράφει η Γερμανική Tagesschau.

Ο Αυστριακός καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ προειδοποίησε ότι εάν η πανδημία δεν υποχωρήσει, θα μπορούσε αυτό να συμβεί πολύ σύντομα. Εάν επιβληθεί lockdown για μη εμβολιασμένους πολίτες, αυτοί θα επιτρέπεται να βγαίνουν από το σπίτι τους μόνο για συγκεκριμένους λόγους. Ο Πράσινος υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μεκστάιν είχε ήδη εγείρει αυτήν την επιλογή. «Πρέπει να δράσουμε γρήγορα, αποφασιστικά και ολοκληρωμένα», τόνισε ο  πολιτικός των Πρασίνων της Αυστρίας, που μαζί με το Λαϊκό Κόμμα ÖVP συγκροτούν  την κυβερνητική συμμαχία.

Από την περασμένη Δευτέρα στην Αυστρία έχουν τεθεί σε ισχύ αυστηρότερα  μέτρα: ο κανονισμός 2G ισχύει σε ολόκληρη τη χώρα σε μεγάλα τμήματα της δημόσιας ζωής. Αυτό σημαίνει ότι μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει έχουν πρόσβαση σε εγκαταστάσεις αναψυχής και εστιατόρια. Στο χώρο εργασίας, ωστόσο, εξακολουθεί να ισχύει ο κανόνας 3G, που προβλέπει μόνο αρνητικό τεστ κορονοϊού  ως απόδειξη.

Η Αυστρία κατέγραψε χθες σχεδόν 11.400 νέες μολύνσεις μέσα σε μία ημέρα, η υψηλότερη τιμή από το ξέσπασμα της πανδημίας. Η επίπτωση των επτά ημερών σε εθνικό επίπεδο είναι πάνω από 700. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 413 ασθενείς με Covid στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Συνολικά περισσότεροι από 2200 ασθενείς με Covid-19 νοσηλεύονται σε κλινικές.

Πηγή: naftemporiki.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email