Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Αυτή είναι η απόφαση για μετακίνηση και κυκλοφορία την παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Κανονικά θα επιτρέπονται οι κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις και κυκλοφορία για να πάμε για ρεβεγιόν είτε τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς είτε ανήμερα. Αυτό προβλέπει απόφαση που εκδόθηκε σε ΦΕΚ πριν από λίγη ώρα και καθορίζει όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν τις γιορτές.

Σύμφωνα με την απόφαση ειδικώς για τις ημέρες 24, 25, 31 Δεκεμβρίου 2020 και 1 Ιανουαρίου 2021 επιτρέπεται η μετακίνηση προς τον σκοπό συμμετοχής σε συναθροίσεις, υπό την προϋπόθεση ότι τα άτομα που θα συμμετέχουν στο γιορτινό τραπέζι δεν θα ανέρχονται πάνω από εννέα στον αριθμό.

Στην απόφαση δεν διευκρινίζεται αν χρειάζεται η αποστολή συγκεκριμένου μηνύματος στο 13033, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θέλουν να γίνεται με την αποστολή του κωδικού 6 που χρησιμοποιούμε για την περίπτωση της μετακίνησης για άσκηση. Η απόφαση καθορίζει ότι θα ισχύσει κανονικά και η απαγόρευση κυκλοφορίας την νύχτα από τις 22:00 έως τις 05:00 και όσοι θέλουν να αλλάξουν μαζί χρόνο ή να κάνουν ρεβεγιόν Χριστουγέννων θα πρέπει να διανυκτερεύσουν στο σπίτι που θα περάσουν τις γιορτινές αυτές ημέρες.

Παράλληλα ειδικώς για τις ημέρες 25 Δεκεμβρίου 2020, 1 και 6 Ιανουαρίου 2021 επιτρέπεται η μετακίνηση προς τον σκοπό συμμετοχής σε θρησκευτικές τελετές, υπό τις προϋποθέσεις της τήρησης των μέτρων που είναι οι εξής:

Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών ή κάθε είδους θρησκευτικής τελετής την 25η.12.2020, την 1η.1.2021 και την 6η.1.2021 με την παρουσία φυσικών προσώπων, τηρουμένης πάντως της μέγιστης αναλογίας ενός ατόμου ανά δεκαπέντε (15) τ.μ. και με μέγιστο αριθμό παρευρισκομένων τα είκοσι πέντε (25) φυσικά πρόσωπα, εξαιρουμένων των Μητροπολιτικών Ναών, όπου αυτοί υφίστανται, στους οποίους ο μέγιστος αριθμός παρευρισκομένων ορίζεται στα πενήντα (50) φυσικά πρόσωπα.

Τέλος κατά την εορτή των Θεοφανείων (6.1.2021) δεν θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός των υδάτων σε οποιοδήποτε ανοιχτό δημόσιο χώρο, παρά μόνο εντός των Ιερών Ναών.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ παρακάτω:

[pdfjs-viewer viewer_width=0 viewer_height=800 url=https://focustonevro.gr/wp-content/uploads/2020/12/document-1-2.pdf download=true print=true fullscreen=false fullscreen_target=false fullscreen_text=”on” zoom=0 search_term=”” ]

Πηγή: dikaiologitika.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email