Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Αυτός είναι ο μάγειρας – κατάσκοπος του Καστελόριζου – Δείτε φωτογραφίες

Ο 52χρονος που στρατολογήθηκε από τον γραμματέα του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο και συνελήφθη για κατασκοπεία, χθες έκανε το τελευταίο του ταξίδι ως μάγειρας, αφού μετά την περίεργη ιστορία στην οποία ενεπλάκη, απομακρύνθηκε από τη δουλειά του.

Ο μάγειρας-κατάσκοπος αποβιβάστηκε στην Κω, δηλαδή στον ενδιάμεσο προορισμό του δρομολογίου Ρόδος – Κως – Καστελόριζο, κάτι που επεσήμανε και ο πλοίαρχος του πλοίου μιλώντας στο protothema.gr.

«Η εταιρεία έχει αποφασίσει ότι πρέπει να φύγει. Από τη στιγμή που τον άφησαν οι υπηρεσίες ελεύθερο η εταιρεία αποφάσισε να φύγει. Αυτό είναι το τελευταίο του ταξίδι», είπε και προσέθεσε πως στεναχωρήθηκε όταν του είπαμε ότι φεύγει.

IMG_7369
IMG_7366

«Και μου είπε “ίσως πάω σε άλλο βαπόρι της εταιρείας”. Του είπα “δεν μπορείς να κυκλοφορείς άλλο στα Δωδεκάνησα. Γιατί σίγουρα θα υπάρχει θέμα με το βαπόρι αν πάμε στο Καστελόριζο. Θα ξεσηκωθούν οι κάτοικοι. Και γι’ αυτό πρέπει να φύγει.

Του λέω ”έχεις καταλάβει τις συνέπειες των πράξεών σου;”. Με κοίταζε σαν χαμένος. Του είπα ότι είναι σοβαρή η κατηγορία της κατασκοπείας και μου είπε “δεν είχα σκοπό να το κάνω” και του λέω πως δεν είχες σκοπό;».

Την ίδια ώρα, οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου οι υπηρεσίες να διαπιστώσουν αν πίσω από την υπόθεση κρύβεται δίκτυο κατασκόπων.

Όπως φυσικά και αν ο γραμματέας του προξενείου είχε στρατολογήσει και άλλα άτομα για να κάνουν αυτές τις περίεργες δουλειές.

Απάντηση, αναμένεται να πάρουν από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., όπου έχουν οδηγηθεί για εξέταση, τα laptop, τα κινητά και τα usb του γραμματέα στρατολόγου και του μάγειρα.

Πηγή: protothema.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη