Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Αφή Ολυμπιακής Φλόγας – Στις 22 Απριλίου στην Αλεξανδρούπολη

Τη δάδα με την οποία η Ολυμπιακή Φλόγα θα γεννηθεί και πάλι στην Ιερή Γη της Αρχαίας Ολυμπίας στις 16 Απριλίου 2024 και θα μεταφερθεί στις 8 του Μαΐου στη Μασσαλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», παρουσίασε ζωντανά στο ΕΡΤnews ο πρόεδρος της Επιτροπής λαμπαδηδοδρομίας, Θανάσης Βασιλειάδης. Συνολικά δημιουργήθηκαν 2.000 δάδες, οι οποίες είναι από ανακυκλωμένο ατσάλι, βάρους 1,5 κιλού. Η λαμπαδηδρομία θα διαρκέσει 11 μέρες στην Ελλάδα όπου θα τρέξουν 600 λαμπαδηδρόμοι ενώ στη Γαλλία θα τρέξουν 11.000 λαμπαδηδρόμοι. «Όποιος κοιτάξει το χάρτη θα δει ότι κινούμαστε από τη Μεθώνη μέχρι την Αλεξανδρούπολη και από την Κέρκυρα μέχρι το Καστελόριζο», τόνισε ο Θανάσης Βασιλειάδης και ανέφερε την τεράστια εκδήλωση ενδιαφέροντος με 3.000 αιτήσεις εκ των οποίων «δυστυχώς», επιλέχθηκαν 600 λαμπαδηδρόμοι.

«Ας ελπίσουμε ότι σταδιακά θα δίνουμε αυτή την ευκαιρία σε όλους να συμμετέχουν», είπε o κ. Βασιλειάδης και πρόσθεσε:
Μέχρι τώρα η λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους ήταν 7 ημέρες, αλλά επειδή ακριβώς έλειψε το 2020 και το 2022 διαδοχικά με το Τόκιο και το Πεκίνο λόγω της πανδημίας, σε μια συμφωνία που κάναμε με τη ΔΟΕ πήραμε 11 μέρες για να ικανοποιήσουμε σχεδόν όλο το πανελλήνιο».

Πρώτος λαμπαδηδρόμος θα είναι ο Στέφανος Ντούσκος, χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκυο.

Στις 26 Απριλίου στο Καλλιμάρμαρο θα υπάρχει μια μεγάλη γιορτή στις 18.30, η οποία έχει ήδη οργανωθεί από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με πολύ σημαντικούς καλλιτέχνες για να προωθήσουν τη φλόγα, η οποία την επόμενη θα κατέβει στον Πειραιά, όπου με το θρυλικό ιστιοφόρο Belem θα ξεκινήσει το μακρινό ταξίδι για τη Μασσαλία, ανέφερε ο κ. Βασιλειάδης.

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη