Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Αφιέρωμα στη Σαμοθράκη από γερμανική εφημερίδα: «Ταξίδι στον κρυμμένο παράδεισο»

Αφιέρωμα στη Σαμοθράκη φιλοξενεί η εφημερίδα Münchner Merkur. Η βαυαρική εφημερίδα παρουσιάζει τη Σαμοθράκη ως εναλλακτικό καλοκαιρινό προορισμό για όσους επιθυμούν ήσυχες διακοπές μακριά από τα πολύβουα τουριστικά θέρετρα της Ελλάδας. Μεταξύ άλλων σημειώνει: «Η Σαμοθράκη είναι μια πραγματικά καλά κρυμμένη επιλογή. Το νησί αποτελεί μέρος του αρχιπελάγους στο Βόρειο Αιγαίο, το οποίο περιλαμβάνει επίσης δημοφιλείς προορισμούς όπως η Λέσβος, η Χίος ή η Σάμος. Σε αντίθεση με αυτά τα νησιά, ωστόσο, στη Σαμοθράκη δεν υπάρχουν ορδές τουριστών και πολυσύχναστες παραλίες.

Αντίθετα, μια σχεδόν ανέγγιχτη φύση υποδέχεται τους επισκέπτες. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του νησιού είναι οι καταρράκτες και οι φυσικές πισίνες που σχηματίζονται από αυτούς – ονομάζονται Βάθρες. Ορισμένοι καταρράκτες, όπως οι Μικρές Βάθρες, φτάνουν μέχρι και τα 35 μέτρα σε ύψος. Οι φυσικές πισίνες είναι επίσης κατάλληλες για μπάνιο»

Και το ρεπορτάζ συνεχίζει: «Για όσους ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό, ενδείκνυται μια επίσκεψη το Ιερό των Μεγάλων Θεών, βόρεια του οικισμού της Παλαιόπολης. Για τους αρχαίους κατοίκους του νησιού ήταν τόπος προσκυνήματος, αλλά παραμένει μυστήριο μέχρι σήμερα ποιοι ακριβώς θεοί λατρεύονταν εδώ. Υπάρχουν ακόμη αρχαία ερείπια που είναι μέχρι σήμερα επισκέψιμα, όπως μια πύλη κι ένας ναός. Το όρος Σάος στο κέντρο της Σαμοθράκης είναι συνυφασμένο επίσης με θρύλους. Σύμφωνα με τον μύθο, από την κορυφή του, ο Ποσειδώνας, θεός της θάλασσας, παρακολουθούσε την έκβαση του Τρωικού Πολέμου».

Πηγή: pentapostagma.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email