Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Αφισοκολλήσεις από άλλη δεκαετία κατακλύζουν την Αλεξανδρούπολη

Μπαράζ αφισοκολλήσεων έχει πλήξει την Αλεξανδρούπολη τις τελευταίες ημέρες. Μαζί με τα banner που υπό την ανοχή του Δήμου έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία στο κεντρικό και κυρίως στον περιφερειακό ιστό της πόλης, τις τελευταίες μέρες έχουν κάνει την εμφάνισή τους και αρκετές δεκάδες αφισοκολλήσεων που είναι επίσης παράνομες, αλλά και μας γυρνάνε πολλές δεκαετίες πίσω. Η ασυδοσία των διοργανωτών αλλά και η ανοχή του Δήμου είναι εξοργιστική.

Έχουμε δηλώσει με κάθε τρόπο την υποστήριξή μας σε κάθε πολιτιστική δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα στην πόλη μας. Όμως αυτό πρέπει να γίνεται με νομότυπο τρόπο και να συμμορφώνεται κυρίως στο πολιτιστικό πλαίσιο που αρμόζει και σε αυτές τις εκδηλώσεις άλλωστε. Είναι αδιανόητο να έχει γεμίσει η πόλη με αφισοκολλήσεις, όπου υπάρχει κλειστό μαγαζί, περίπτερο, κολώνες φωτισμού ακόμη και στο εσωτεριό των στάσεων!!!

Άραγε η δημοτική αρχή δεν βλέπει αυτά που συμβαίνουν; Είναι οι ίδιοι (ο Δήμος) που έχουνε δώσει την άδεια για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.

Δεν έχουν ενημερώσει τους διοργανωτές τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται σ’ αυτή την πόλη που τους φιλοξενεί;

Είναι απορίας άξιο τι θα συμβεί αφού τελειώσουν οι εκδηλώσεις αυτές και ποιος θα ενδιαφερθεί να μαζέψει τα banner και τις αφίσες που θα βρωμίσουν στο τέλος την πόλη.

Προς στιγμήν φαίνεται πως κανείς δεν ενδιαφέρεται για αυτά τα σημάδια παρακμής που εμφανίζονται σε μία πόλη που ένα χρόνο πριν είχαν καθαριστεί με πολύ σχολαστικότητα όλες οι κολώνες και δεν υπήρχε ούτε ένα αυτοκόλλητο επάνω σε αυτές.

Αυτό ήταν δουλειά που είχε κάνει η τότε Δημοτική Κοινότητα Αλεξανδρούπολης. Σήμερα αναρωτιόμαστε που βρίσκεται ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ναϊτίδης για να βάλει τα πράγματα σε μία τάξη; Γιατί δεν αναλαμβάνει δράση να καθαρίσει την πόλη από τις παράνομες αφισοκολλήσεις και τα banner;

Ελπίζουμε έστω και τώρα, πριν διογκωθεί το πρόβλημα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και κυρίως να αναλάβουν δράση και να επαναφέρουν την πόλη στην πρωτύτερη, νόμιμη και καθαρότερη κατάσταση.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι ίδιοι οι καλλιτέχνες δεν γνωρίζουν το μέγεθος της ρύπανσης που έχουν προκαλέσει στην πόλη. Θεωρούμε ότι θα ιχαν αντιδράσει σε αυτήν την ασχήμια. Κάποιοι συνεργάτες τους το παρακάνανε…

Το νΈβρο!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη