Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Αύριο το κρίσιμο ραντεβού των 15 αγροτών με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη – Θα υπάρχει εκπροσώπηση και από τον Έβρο

Η συνάντηση με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη στην Κομοτηνή έγινε με τους εκπροσώπους των παραγωγών της περιφέρειας ΑΜΘ, τα μπλόκα παραμένουν και όλοι περιμένουν την αυριανή κρίσιμη σύσκεψη της επιτροπής των 15  αγροτών που εκπροσωπούν τον κλάδο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα. Η έκβαση της συνάντησης θα κρίνει και το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Νωρίτερα έγινε γνωστό, ότι εκ μέρους της κυβέρνησης στις αυριανές συνομιλίες με τους αγρότες θα είναι επίσης οι αρμόδιοι υπουργοί Λευτέρης Αυγενάκης, Θεοδωρος Σκυλακάκης, Θάνος Πετραλιάς, Χρήστος Τριαντόπουλος και από το Μαξίμου οι Γιάννης Μπρατάκος, Σταύρος Παπασταύρου, Άκης Σκέρτσος, Μάκης Βορίδης, Παύλος Μαρινάκης και ο Ανδρέας Λυκουρέντζος από τον ΕΛΓΑ.

Από την πλευρά των αγροτών, στο Μέγαρο Μαξίμου θα μεταβούν 15 αγρότες. Η αντιπροσωπεία τους θα αποτελείται από 6 αγρότες από την Μακεδονία, την Θράκη, 6  Θεσσαλία, 2 από την Στερεά Ελλάδα και 1 από την Πελοπόννησο.

Οι αγρότες ήδη με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό έχουν κάνει γνωστά τα αιτήματά τους όπως αυτά αποφασίστηκαν στην Πανελλαδική σύσκεψη της Τρίτης, στη Νίκαια. Τα βασικά αιτήματα που αφορούν στη μείωση του κόστους παραγωγής, την επαναδιαπραγμάτευση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, αλλά και έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email