Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

Α. Βίτσας: «Δεν έχουμε προσωπικό στην τεχνική υπηρεσία και δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ευκαιρίες», δήλωσε στην επιτροπή ανασυγκρότησης του Έβρου

«Η Σαμοθράκη μας νοιάζει και αποτελεί προτεραιότητα μας». Η φράση αυτή του κυβερνητικού κλιμακίου, που βρέθηκε για ακόμη μια φορά στον Έβρο, με αντικείμενο την ανασυγκρότηση του, ήταν χαρακτηριστική της σκέψης και του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης, προς το νησί του Έβρου, που κατανοεί τα ιδιαίτερα προβλήματα τα οποία και έχει, ώστε να μπορέσει να ακολουθήσει και αυτό, το βηματισμό της ανάπτυξης με ευκαιρίες και προοπτικές που θα έχουν και οι υπόλοιποι δήμου του νομού.

Ο δήμαρχος της Σαμοθράκης, Αθανάσιος Βίτσας που συμμετείχε στη συνεδρίαση της επιτροπής ανασυγκρότησης που έγινε στο Διδυμότειχο, με παρέμβαση του θέλησε να τοποθετηθεί για ένα πολύ συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο και καταδεικνύει το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δήμος και που δεν του δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσει επί ίσοις όροις και με προϋποθέσεις ευελιξίας.

Ο κύριος Βίτσας, αφού άκουσε το σχέδιο με τα μέτρα και τα έργα της κυβέρνησης, έτσι όπως εξελίσσονται και έτσι όπως δρομολογούνται, έκανε μια επισήμανση ζητώντας ουσιαστικά τη στήριξη της πολιτείας για την εξεύρεση λύσης, ώστε η έλλειψη προσωπικού και τεχνικής υπηρεσίας να μην σταθούν εμπόδιο και ο δήμος μείνει απ΄ έξω από αυτόν το σχεδιασμό.

Ο κύριος Βίτσας, ζήτησε από τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και πρόεδρο της επιτροπής Χρήστο Τριαντόπουλο, να κοιτάξει η κυβέρνηση το γεγονός, ότι ο δήμος έχει μόνον έναν υπάλληλο στην τεχνική του υπηρεσία,  κατάσταση που δυσκολεύει πολύ την ετοιμότητα του σε μελέτες, ούτε είναι λύση, όπως είπε, ο δήμος Αλεξανδρούπολης που βοηθάει έτσι και αλλιώς πολύ, αλλά έχει και αυτός τις δικές του πολλές υποχρεώσεις.

Ο δήμαρχος πρότεινε στον κύριο Τριαντόπουλο να δοθεί προτεραιότητα, όταν θα ανοίξει η σχετική διαδικασία – πλατφόρμα για το “EΒΡΟΣ ΜΕΤΑ”, στην ένταξη μελετών, για να μπορέσει ο δήμος να χρησιμοποιήσει εξωτερικούς συνεργάτες και να προλάβει τις όποιες ευκαιρίες, καθώς τα οικονομικά του είναι περιορισμένα.

Ο κύριος Τριαντόπουλος φάνηκε να ανταποκρίνεται θετικά στο αίτημα του δημάρχου συμπληρώνοντας, παράλληλα, πως σύντομα η Σαμοθράκη αν και αρχικά δεν εντάχθηκε, κατανοώντας όμως τις δυσκολίες που αντιμετώπισε το νησί από τις έμμεσες επιπτώσεις της πυρκαγιάς του 2023, θα μπει στα ειδικά σχήματα ενίσχυσης των επιχειρήσεων, στο «myBusinnessSupport», καθώς έγιναν οι απαραίτητες αλλαγές και είναι ζήτημα χρόνου να αξιοποιήσουν οι επαγγελματίες του νησιού, αυτό το μέτρο.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη