Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Α. Δαβής: Τα στοιχεία της απογραφής δείχνουν την επιτακτική ανάγκη για νέα θεμέλια στον Δήμο Σουφλίου

Τα τελευταία στοιχεία της απογραφής στον Δήμου Σουφλίου, αποτέλεσαν την αφορμή για τον Δημοτικό Σύμβουλο Σουφλίου Απόστολο Δαβή ώστε να κάνει προτάσεις για την αναγέννηση της περιοχής. Ανάμεσα σε αυτές, η δημιουργία ΒΙΠΕ και τη δημιουργία και 6ης έδρας του Δ.Π.Θ.. Πιο αναλυτικά στο Δελτίο Τύπου ο κ. Δαβής αναφέρει:

Ο Δήμος Σουφλίου υστερεί σε κρίσιμους αναπτυξιακούς δείκτες και την τελευταία τριετία έχει σημειώσει άλματα στην οπισθοδρόμηση και τον μαρασμό. Μετά από τα τραγικά αποτελέσματα της απογραφής 2021, όπου ο Δήμος Σουφλίου σημείωσε την μεγαλύτερη ποσοστιαία πληθυσμιακή μείωση (-21,12%) στην περιφέρεια ΑΜΘ σε σύγκριση με την απογραφή 2011, είναι επιτακτική ανάγκη, όσο ποτέ, να τεθούν νέα θεμέλια για την αλλαγή πορείας και την αναγέννηση του τόπου μας. Συγκεκριμένα:

            -Δημιουργία ΒΙ.ΠΕ. στα Λάβαρα.

            -Δημιουργία και 6ης έδρας του Δ.Π.Θ. στο Σουφλί. Ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς με την αποκατάσταση των παλαιών κουκουλόσπιτων, το Σουφλί διεθνές σταυροδρόμι μεταξιού.

            -Δημιουργία μουσείου απολιθωμάτων και ανάδειξη του απολιθωμένου δάσους του Φυλαχτού (το αρχαιότερο της Ευρώπης).

            -Ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας-πρασίνου. Σύσταση και λειτουργία Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Δήμου Σουφλίου με έδρα το Σουφλί (ΔΕΥΑΔΗΣ).

            Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του τόπου μας, μακριά από κρατικίστικες και λαϊκίστικες αντιλήψεις. Κανείς δεν περισσεύει.

            Ο τόπος μας μπορεί.

Απόστολος Δαβής

Δημοτικός Σύμβουλος Σουφλίου

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email