Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Α. Δημοσχάκης: Να δρομολογηθεί το συντομότερο δυνατό η επανέναρξη λειτουργίας των γυμναστηρίων – Να στηριχθούν οικονομικά

ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ

Τις προτάσεις του συλλόγου ιδιοκτητών αμιγών γυμναστηρίων Έβρου, για τη οικονομική στήριξή τους λόγω των ζημιών που επέφερε η πολύμηνη αναστολή λειτουργίας τους, κατέθεσε στη Βουλή, προς τα Υπουργεία Ανάπτυξης-Επενδύσεων, Οικονομικών, Υγείας, Πολιτισμού-Αθλητισμού και Προστασίας του Πολίτη, ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, στον Έβρο λειτουργούν 17 γυμναστήρια με 40 περίπου εργαζόμενους, ενώ σε όλη τη χώρα ο αριθμός των επιχειρήσεων του κλάδου ανέρχεται σε 2.500 και οι εργαζόμενοι σε αυτές φτάνει τις 45.000.

Ανάμεσα στα μέτρα που ζητούν οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων είναι να ισχύσουν μηδενικά ενοίκια έως και τον Αύγουστο, να υπάρξει ενίσχυσή τους από την επιστρεπτέα προκαταβολή και από πρόγραμμα στήριξης μέσω ΕΣΠΑ, να προβλεφθεί η καταβολή του ειδικού επιδόματος και στους ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων και να δρομολογηθεί το συντομότερο δυνατό η επανέναρξη λειτουργίας τους, με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Πηγή: ert-orestiadas

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη