Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Α. Παλακίδης: «Η Θράκη αποτελεί τουριστικό προορισμό λόγω της γαστρονομίας και της παράδοσης» (video)

Υψηλή είναι η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Θράκης για το τριήμερο του Πάσχα με τους Έλληνες κυρίως να επιλέγουν την περιοχή για ολιγοήμερες εξορμήσεις.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων Θράκης Απόστολο Παλακίδη, η Θράκη έχει αρχίσει να αποτελεί ιδανικό προορισμό για τριήμερες αποδράσεις τόσο για Έλληνες όσο και για Βούλγαρους και Τούρκους, που επιλέγουν την περιοχή για να γνωρίσουν την γαστρονομία της, την παράδοσή της και να κάνουν τις αγορές τους.

«Τα περισσότερα ξενοδοχεία της Θράκης είναι 12μηνης λειτουργίας και λίγα είναι αυτά τα οποία είναι αυτή τη στιγμή κλειστά και κυρίως σε καθαρά τουριστικές περιοχές, στα παράλια και στο νησί της Σαμοθράκης. Βέβαια η πληρότητα και η ζήτηση είναι ψηλή και μπορεί ορισμένα να ανοίξουν και να εκμεταλλευτούν αυτή τη περίοδο  για ξεκινήσουν με το δεξί την υποδοχή των τουριστών.»

Όπως τόνισε οι αγορές που τροφοδοτούν και φέτος την περιοχή είναι αυτές των Βαλκανίων αλλά υπάρχουν και άλλες που σταδιακά ανακαλύπτουν την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, και όσα έχει να προσφέρει.

«Η προτίμηση της Θράκης εκφράζεται μέσω της Ελληνικής αγοράς και την επιλέγουν για την περίοδο του Πάσχα. Η προσβασιμότητα είναι εύκολη κάτι που ευνοεί και την αγορά της Βουλγαρίας αλλά και τις Τουρκίας που για αυτό το τριήμερο επιλέγουν να επισκεφτούν την  πόλη της Αλεξανδρούπολης.» τόνισε.

Τα μηνύματα που έρχονται, σύμφωνα με τον κ. Παλακίδη, είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα για την φετινή καλοκαιρινή σεζόν και δεν αποκλείεται η χρονιά που διανύουμε να αποτελέσει ορόσημο και να ξεπεραστούν τα νούμερα του 2019.

Δείτε όσα δήλωσε ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Θράκης κ. Απόστολος Παλακίδης:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη