Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Α. Παρασάκης – Θρακική Σποροπαραγωγή Α.Ε.: “Η ελαιοκράμβη είναι το ενεργειακό φυτό που «κερδίζει» τους παραγωγούς”

Ο Αθανάσιος Παρασάκης ιδρυτής της «Θρακικής Σποροπαραγωγής Α.Ε.» παραχώρησε συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή του MAXIMUM FM 93,6 και αναφέρθηκε στους ενεργούς παραγωγούς και συγκεκριμένα στη καλλιέργεια βαμβακιού όπου υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον στο νομό Έβρου.

Σε δήλωση του ανέφερε ότι «Οι παραγωγοί ξεκίνησαν τα νέα συμβόλαια, το ενδιαφέρον τους είναι μεγάλο» και συνέχισε λέγοντας «όσον αφορά την επιδότηση συγκεκριμένων ποικιλιών ξεκινάει από 8 λεπτά, γεγονός που δίνει τεράστιο ενδιαφέρον στους βαμβακοπαραγωγούς».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην ελαιοκράμβη, η οποία ξεκίνησε από 36 λεπτά τιμή βάρους αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να περάσει και τα 40 λεπτά, γεγονός που αυξάνει το ενδιαφέρον για την καλλιέργεια και αυτό προσελκύει τους παραγωγούς.

Ο ιδρυτής της «Θρακικής Σποροπαραγωγής Α.Ε.» αναφέρθηκε και στη σόγια καθώς δήλωσε «Είναι μια καλλιέργεια που συμπεριφέρεται άριστα σε ποτιστικά εδάφη και με την κατάλληλη λίπανση και τεχνική υποστήριξη δίνει τα μέγιστα αποτελέσματα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γεωπόνοι-επιστημονικοί συνεργάτες της «Θρακικής Σποροπαραγωγής» υποστηρίζουν ότι αυτή είναι μία καλλιέργεια που θα απασχολήσει στο μέλλον καλλιεργητικά τον αγροτικό κόσμο με πολύ καλές προοπτικές.

Κλείνοντας ο κ. Παρασάκης αναφέρθηκε στο ηλίανθο όπου αναμένονται ευχάριστα νέα για τους παραγωγούς καθώς θα είναι ανέλπιστα καλή για τους παραγωγούς.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email