Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Βάζεις ψώνια στις θέσεις του αυτοκινήτου; Αυτό είναι το πρόστιμο!

Εξαιρετικά επικίνδυνη μπορεί να αποδειχθεί η συνήθεια πολλών οδηγών να βάζουν ψώνια εκτός, πορτ μπαγκάζ, τόσο στις πισινές όσο και στις μπροστινές θέσεις του αυτοκινήτου.

 Μπορεί ο χώρος να είναι περιορισμένος, μετά το σούπερ μάρκετ, ωστόσο θα πρέπει να σκεφτείτε διπλά πριν γεμίσετε τις θέσεις του αυτοκινήτου με ψώνια, τόσο γιατί θα πάρετε πρότσιμο όσο και για την δική σας ασφάλεια.

Σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση τα αντικείμενα που βρίσκονται ελεύθερα είναι πολύ πιθανόν να εκσφενδονιστούν προς όλες τις κατευθύνσεις, δημιουργώντας προβλήματα σε οδηγό και επιβάτες.

Συγκεκριμένα αντικείμενο το οποίο δεν υπερβαίνει σε βάρος τα 500 γραμμάρια, όταν το όχημα συγκρουστεί με την ταχύτητα των 50 χλμ./ώρα, το πραγματικό του βάρους αυξάνεται σχεδόν στα 22 κιλά, ενώ αν η ταχύτητα της πρόσκρουσης αγγίξει τα 90 χλμ./ώρα τότε το βάρος εκτινάσσεται πάνω από τα 70 κιλάν.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στη χώρα μας, η φόρτωση αντικειμένων στο αυτοκίνητο θα πρέπει να γίνεται με τέτοιον τρόπο να μην περιορίζεται ή παρεμποδίζεται η ορατότητα του οδηγού, να μην εμποδίζεται η οδήγηση του οχήματος και να μη μειώνεται η σταθερότητα αυτού.

Το πρόστιμο το οποίο προβλέπεται για εκείνους τους οδηγούς που θα παραβιάσουν τη συγκεκριμένη διάταξη του άρθρου 32 του ΚΟΚ είναι 80 ευρώ και μολονότι δεν είναι υψηλό, ο κίνδυνος από αντικείμενα τα οποία δεν βρίσκονται σωστά αποθηκευμένα είναι μεγάλος.

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη