Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Βασίλης Μαυρίδης: «Την Παρασκευή ο ΕΟΔΥ στην Ορεστιάδα για δειγματοληψία»

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης μίλησε σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση στην Ορεστιάδα δηλώνοντας πως « Η αλήθεια είναι πως από την προηγούμενη εβδομάδα υπάρχει μια αύξηση κρουσμάτων στην πόλη, συγκεκριμένα σε κάποιες σχολικές μονάδες, εκκλησιαστικούς χώρους καθώς επίσης υπήρξαν και 2 ενεργά κρούσματα σε εργαζομένους του Δήμου».

Στην συνέχεια ανέφερε πως αύριο Παρασκευή 19/3  θα πραγματοποιηθεί μεγάλη δειγματοληψία για τους εργαζομένους του Δήμου συμπληρώνοντας πως τα 2 αυτά ενεργά κρούσματα του Δήμου είναι από διαφορετικές υπηρεσίες.

Ο κ. Μαυρίδης εκτίμησε ότι τα κρούσματα οφείλονται στην έλλειψη προσοχής και  στην χαλάρωση των μέτρων τα οποία  «τελικά δεν απέδωσαν» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. “Ήμασταν από τους δήμους που είχαμε τον χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων. Θέλει  ιδιαίτερη προσοχή.”

Κλείνοντας το θέμα ο δήμαρχος Ορεστιάδας έκανε ένα σχόλιο σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα « Τα μέτρα έχουν επιβαρύνει την ψυχολογική κατάσταση όλων, δεν αποδίδουν και φέρνουν χειρότερα αποτελέσματα σύμφωνα με τους αριθμούς»

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στο μείζων ζήτημα του μεταναστευτικού στον Έβρο «Έχουμε μελετήσει τα προτεινόμενα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η συζήτηση γίνεται εδώ και 5 χρόνια για το νέο σύμφωνο και συνεχίζεται μέχρι σήμερα». Τέλος, για το ζήτημα δημιουργίας ουδέτερης ζώνης ο κ. Μαυρίδης δήλωσε χαρακτηριστικά πως «Δε πιστεύω ότι θα υπάρξει ποτέ κυβέρνηση που θα χαρακτηρίσει το εθνικό έδαφος σε ουδέτερη ζώνη, αυτό είναι κάτι που δεν χωράει στο μυαλό μου».

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email