Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Βαφειάδης για Νοσηλευτική Διδυμοτείχου: Μαθήματα ιατρικής, δεν γίνονται με βίντεο

Απάντηση σε ποικίλα σχόλια που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την βιωσιμότητα της σχολής Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο με τις διαμαρτυρίες φοιτητών περί ελλείψεων καθηγητών, με την αγωνία ότι μπορεί με το νέο νόμο να χάσουν τις σπουδές τους, όπως επίσης και με το γεγονός οτι προτιμούν να κάνουν μαθήματα μέσω τηλεδιάσκεψης έδωσε σήμερα  ο  καθηγητής της σχολής Κώστας Βαφειάδης με αφορμή την έναρξη των μαθημάτων.

Ο κ.Βαφειαδης διεμήνυσε ότι ο νέος νόμος για τους αιώνιους φοιτητές (ν+2) « δεν αφορά αυτούς που είναι σήμερα  στο 10ο έτος ενώ θα έπρεπε να είχαν τελειώσει  στο 4ο διότι υπάρχουν φοιτητές που είναι μαζί μου τόσα χρόνια (14 ) είμαι εγώ στη Σχολή και που για τους δικούς τους λόγους δεν την τελείωσαν».

Στην επιθυμία τους δε ότι τα μαθήματα καλόν θα ήταν να γίνονται με τηλεκπαίδευση ανέφερε ότι εδώ και ενάμιση χρόνο οι σπουδαστές  έχουν μάθει να κάθονται στο σπίτι να βλέπουν τηλεόραση να μιλά ο καθηγητής και αυτοί να βρίσκονται αλλού .Αλλά μαθήματα τηλεϊατρικής δεν μπορούν να γίνονται τηλεδιάσκεψη. Δεν μπορούμε να μάθουμε πως εξετάζεται ο ασθενής με βίντεο.

Παρ όλα αυτά οι περισσότερες συμβάσεις καθηγητών ανανεώθηκαν ενώ οι 3 καθηγητές που δεν δέχτηκαν να έρθουν στο Διδυμότειχο ήδη προκηρύχθηκαν τα 8 μαθήματά τους, με συνοπτικές διαδικασίες ώστε στο εαρινό εξάμηνο όλα να εξελιχθούν όπως πρέπει .Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το ΔΙΠΑΕ ώστε  όλα να ξεκινήσουν σωστά και ολοκληρωμένα.

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email