Τρίτη 30 Απριλίου 2024

«Βιβλία μέσα-έξω» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρούπολης

Τα βιβλία «μέσα- έξω» είναι η πρωτότυπη δράση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης που ανατρέπει τη συμβατική μορφή του βιβλίου! Το Σάββατο 3 Ιουνίου στις 11.00- 13.00 προσκαλούνται όλοι οι μικροί φίλοι ηλικίας 3-12 χρονών, να λάβουν μέρος στα τέσσερα παράλληλα εργαστήρια
της Παιδικής Λογοτεχνίας.

Στα εργαστήρια τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν πρωτότυπα, εξατομικευμένα βιβλία, παίζοντας και ανατρέποντας τη συμβατική μορφή του βιβλίου. Θα πειραματιστούν τόσο με τη φόρμα του, τα υλικά, τη βιβλιοδεσία, όσο και με τις εικόνες, τις λέξεις και τις ιστορίες.

Οι μικροί μας φίλοι θα μπορέσουν να διαβάσουν τα βιβλία από την καλή και την ανάποδη, αρχίζοντας από μέσα ή από έξω, από το τέλος ή από τη μέση. Μέσα από πειραματισμούς θα ανακαλύψουν την ευχαρίστηση να είναι οι ίδιοι συγγραφείς, σκηνοθέτες, αρχιτέκτονες και σχεδιαστές.

Τα εργαστήρια κατασκευής βιβλίου είναι μια εναλλακτική διαδρομή προς τη φιλαναγνωσία, μια γιορτή του βιβλίου ως αντικειμένου. Αφορούν μαθητές/τριες από 3 εώς 12 ετών. Τα παιδιά θα δουλέψουν συγχρόνως σε παράλληλες ομάδες κατασκευής βιβλίων με την υποστήριξη φοιτητριών.

Συγκεκριμένα, θα ομαδοποιηθούν σε εργαστήρια ανάλογα με την ηλικία τους και θα ασχοληθούν με διαφορετικές φόρμες βιβλίων.
Η οργάνωση των εργαστηρίων γίνεται ως εξής:
– Προνήπια από 3 ετών: Prelibri
– Νηπιαγωγείο: Accordion Books
– Δημοτικό (Α΄, Β΄, Γ΄): Box books
– Δημοτικό (Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄): Tunnel books

Στο τέλος της δράσης όλες οι ομάδες θα συναντηθούν σε κοινό χώρο δημιουργίας για να πειραματιστούν και με διαφορετικά είδη βιβλίων.

Υπεύθυνες για τη δράση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη είναι:
-Μαρέττα Σιδηροπούλου, Επικ.Καθηγήτρια
-Άρτεμις Παπαηλία, Διδάσκουσα ΕΔΒΜ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη