Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Βραβεύτηκαν 3 αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών για τη διάσωση 17 Τούρκων πολιτών

3 αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, συνέδραμαν στη διάσωση δεκαεπτά (17) Τούρκων πολιτών, οι οποίοι βρισκόταν σε κίνδυνο, εγκλωβισμένοι σε βαλτώδη περιοχή στο Δέλτα του ποταμού Έβρου, βραβεύτηκαν σε ειδική εκδήλωση που έγινε στην Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα:

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης βράβευσαν, σήμερα Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022, αστυνομικούς για εξαίρετες πράξεις κατά την αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της πρώην Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, βραβεύτηκαν και εκπρόσωποι Υπηρεσιών, για την ανεκτίμητη συμβολή και πολύτιμη προσφορά στην ασφάλεια και προστασία των πολιτών κατά τη διάρκεια των πρόσφατων δυσμενών καιρικών φαινομένων στην Αττική.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη πραγματοποίησε σύντομη ομιλία σημειώνοντας:  «Μας κάνετε υπερήφανους. Με κάνετε υπερήφανο και ως πολιτικό προϊστάμενο αυτού του Υπουργείου, αλλά και ως πολίτη. Τώρα είναι ώρα τιμής για εσάς που τιμήσατε την Αστυνομία. Είστε παράδειγμα για τους 56.000 αστυνομικούς. Είμαι βέβαιος και το βλέπω σχεδόν καθημερινά ότι τα παραδείγματα αυτά πολλαπλασιάζονται…

…Σε όλους οφείλουμε την αντίστοιχη ηθική αμοιβή…

…Υπάρχουν πολλά ακόμη παραδείγματα αστυνομικών με προσφορά σπουδαία στο κοινωνικό σύνολο. Η ΕΛ.ΑΣ. δίνει παντού το «παρών». Με ζέστη, με κρύο, με σεισμούς, με πανδημίες, σε κάθε δύσκολη στιγμή των συνανθρώπων μας , σε κάθε μάχη για το έθνος.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς, έκφραση της ευγνωμοσύνης που οφείλουμε στο πρόσωπό σας…

Για όλους εμάς που υπηρετούμε τον ελληνικό λαό στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απόλυτη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια απέναντι σε κάθε απειλή: τα κύματα παράνομων μεταναστών, την απευθείας απειλή επίθεσης από την Τουρκία, την πανδημία, την ενδοοικογενειακή βία, τον χουλιγκανισμό, το ηλεκτρονικό έγκλημα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ως Πολιτική Ηγεσία συνεργαζόμαστε με τη φυσική ηγεσία του Σώματος, με όλους τους αστυνομικούς, τους εκπροσώπους σας, δουλεύουμε μαζί, αντιμετωπίζουμε παθογένειες δεκαετιών και αναδεικνύουμε τις σοβαρές δυνατότητες του έμψυχου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Προτεραιότητες του επόμενου διαστήματος είναι η ενίσχυση της ασφάλειας στις γειτονιές, η αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, το αποφασιστικό χτύπημα των χούλιγκαν, η ασφάλεια των πανεπιστημίων, η ενίσχυση της ασφάλειας στους τουριστικούς προορισμούς, στα σύνορα και σε αεροδρόμια, η εκπόνηση και υλοποίηση ειδικών σχεδίων σε περιοχές αυξημένης εγκληματικότητας. Μια προσπάθεια στην οποία πολιτική ηγεσία, φυσική ηγεσία, όλοι όσοι υπηρετούν στην ΕΛΑΣ είμαστε απολύτως ενωμένοι…

…Συμβάλλουμε έτσι στην ανάπτυξη της χώρας και τη σταθερότητα στη πατρίδα μας. Δημιουργούμε τη νέα Ελλάδα μέσα από αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Νέα Ελλάδα μπορεί να υπάρξει μόνο με βασικό πυλώνα την ασφάλεια. Την ασφάλεια της χώρας, την ασφάλεια των πολιτών. Αυτή που κάθε μέρα υπηρετείτε με αυταπάρνηση, αυτή που κάθε μέρα κάνει πράξη η ΕΛΑΣ».

Ακολούθως, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό:

«Βραβεύουμε σήμερα τον Έλληνα αστυνομικό, ο οποίος με αυταπάρνηση, συνέπεια, ανθρωπιά και υπευθυνότητα επιτελεί το καθήκον του υπέρμετρα και με ζήλο, προστατεύοντας τον πολίτη και ενδυναμώνοντας την κοινωνική συνοχή, παρόλες τις εργασιακές και επαγγελματικές δυσκολίες, που τυχόν αναφύονται…

…Ο βασικός επιχειρησιακός βραχίονας των ενεργειών μας, αλλά και ο τελευταίος κρίκος της σύνδεσης του Σώματος με τον πολίτη είσαστε εσείς.

Εσείς που αποδεικνύεται καθημερινά το μέγεθος του λειτουργήματος που επιτελούμε ως Ελληνική Αστυνομία και το οποίο ισοδυναμεί με ανιδιοτελή και ακέραια κοινωνική προσφορά και προστασία.

Στη σημερινή τελετή βραβεύουμε την αυτοθυσία, τον ηρωισμό, την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη κάθε αστυνομικού, που καθημερινά αγωνίζεται να διαφυλάξει το αγαθό της ασφάλειας και να προτάξει το υψηλό αίσθημα ευθύνης που τον διακατέχει και που περιγράφει τον  γενικότερο επαγγελματισμό του  Σώματος…

…Αποδεικνύουν διαρκώς, ότι είμαστε δίπλα στον πολίτη και σε κάθε δυσκολία ασφάλειας, συνδράμοντας τους συναρμόδιους φορείς, όπου απαιτείται, και δημιουργώντας γέφυρα προστασίας υπέρ των πολιτών, όπου χρειάζεται…

…Αξιοσημείωτη είναι η συμβολή του Σώματος στην ενδυνάμωση της εσωτερικής ασφάλειας, με τη θωράκιση, ομαλή διαχείριση και προστασία των ανατολικών συνόρων της Χώρας μας…

…Τα ανωτέρω περιστατικά και πολλά άλλα καθημερινά, μικρά και μεγάλα, αναδεικνύουν τον μικρόκοσμο της Αστυνομικής Οικογένειας, που περιλαμβάνει ένα υψηλό αξιακό σύστημα επαγγελματισμού, ενώ παρέχει εχέγγυα εμπιστοσύνης προς τους πολίτες και εναπόθεσης των προσδοκιών τους σε ένα Σώμα, που γνωρίζει να ανταποκρίνεται επάξια στο έργο του…

…Να σας διαβεβαιώσω, λοιπόν, ότι είμαστε δίπλα σας. Η αστυνομική οικογένεια δεν εγκαταλείπει το συνάδελφο, αλλά τον στηρίζει και τον ενισχύει.

Να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες, ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι παρούσα πάντα, και στρατηγικός και επιχειρησιακός στόχος της είναι η προστασία τους.

Να σας ευχαριστήσω για την ανεκτίμητη προσφορά σας και να σας ευχηθώ καλή και εποικοδομητική επαγγελματική συνέχεια.

Συγχαρητήρια!

Μας κάνετε υπερήφανους!

Μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε!».

Συνολικά, από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξης και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, βραβεύτηκαν συνολικά δεκαέξι (16) αστυνομικοί και εκπρόσωποι από έξι (6) Υπηρεσίες.

  • (2) αστυνομικοί, της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής οι οποίοι, κατά την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε την Αττική, συνέδραμαν στον απεγκλωβισμό, από την Περιφερειακή οδό Υμηττού, ενός πολίτη και της ανήλικης κόρης του,η οποία αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και τους μετέφεραν με ασφάλεια στην οικία τους,
  • (2) αστυνομικοί, του Αστυνομικού Τμήματος Αγίας Παρασκευής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, οι οποίοι κατά την πρόσφατη κακοκαιρία, συνέδραμαν στην ασφαλή μεταφορά πολίτη, η οποία νοσούσε από Covid-19, με το νεογέννητο τέκνο της στην οικία τους, όταν το ασθενοφόρο που τους μετέφερε από την κλινική, αδυνατούσε να κινηθεί στο οδικό δίκτυο λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης,
  • (2) αστυνομικοί, της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, οι οποίοι, κατά την πρόσφατη κακοκαιρία, συνέδραμαν στην ασφαλή μεταφορά σε νοσοκομείο ανήλικου παιδιού με τραύμα στο κεφάλι,
  • (3) αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, με πρωτοβουλία των οποίων συγκεντρώθηκε χρηματικό ποσό, για να συμπαρασταθούν εμπράκτως σε ηλικιωμένο ζευγάρι, το οποίο έπεσε θύμα κλοπής με τη μέθοδο της απάτης,
  • (4) αστυνομικοί, της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης και του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι εκθέτοντας τη ζωή τους σε σοβαρό κίνδυνο, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν δράστη απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά της συνοίκου του,
  • (3) αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, συνέδραμαν στη διάσωση δεκαεπτά (17) Τούρκων πολιτών, οι οποίοι βρισκόταν σε κίνδυνο, εγκλωβισμένοι σε βαλτώδη περιοχή στο Δέλτα του ποταμού Έβρου.

Επιπρόσθετα, βραβεύθηκαν (6) Υπηρεσίες για την ανεκτίμητη συμβολή και πολύτιμη προσφορά τους στην ασφάλεια και προστασία των πολιτών κατά τη διάρκεια των πρόσφατων δυσμενών καιρικών φαινομένων που έπληξαν την Αττική.

Τα βραβεία των Υπηρεσιών παρέλαβαν εκπρόσωποι:

  • από την Υποδιεύθυνση Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής,
  • τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής,
  • τη Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής,
  • τη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής,
  • τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής καθώς και
  • την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Ε.Κ.Α.Μ) της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων.
  • Σημειώνεται ότι, οι βραβευόμενοι αστυνομικοί ενεργώντας με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό κατάφεραν να ανταποκριθούν σε σοβαρά περιστατικά που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους, εξασφαλίζοντας την προστασία των πολιτών και της κοινωνίας γενικότερα.
  • Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Γεώργιος Γιάννινας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Παρασκευάς Σανιδάς, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, Υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης, οι Προϊστάμενοι των Κλάδων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι Διευθυντές αυτοτελών κεντρικών Υπηρεσιών και Διευθύνσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και Διευθυντές Διευθύνσεων Αστυνομίας της Αττικής.
  • Επίσης, στην τελετή παρέστη ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Θρησκευτικού της Ελληνικής Αστυνομίας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης – Αστυνόμος Β΄ π. Αλέξιος Κουρτέσης.
  • Κατά τη διάρκεια της τελετής πραγματοποιήθηκε η έκθεση οχημάτων παλαιού τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και οχημάτων και μοτοσυκλετών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, ενώ παρουσιάστηκε και ολιγόλεπτο βίντεο αφιερωμένο στις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας. Στην εκδήλωση συμμετείχε και η μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία παρουσίασε σχετικό μουσικό πρόγραμμα.
  • Σε όλη την εκδήλωση τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email