Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Βυθίστηκε αλιευτικό σκάφος στο λιμάνι της Καμαριώτισσας Σαμοθράκης

Στο λιμάνι της Καμαριώτισσας Σαμοθράκης βυθίστηκε αλιευτικό σκάφος με τις λιμενικές αρχές να τίθενται σε επιφυλακή. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας, το σκάφος βυθίστηκε από άγνωστους λόγους και ευτυχώς δεν είχε επιβαίνοντες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:  

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σαμοθράκης, για ημιβύθιση του Ε/Π-Α/Κ σκάφους “ΧΡΗΣΤΟΣ” Ν. Σαμοθράκης 07, κενό επιβατών, το οποίο ήταν προσδεδεμένο στον προβλήτα λιμένα Καμαριώτισσας.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι το εν λόγω σκάφος, λόγω του μικρού βάθους, ακούμπησε στον πυθμένα με την αριστερή πλευρά των υφάλων του, ενώ πέριξ του ποντίστηκε πλωτό φράγμα για περιορισμό τυχόν θαλάσσιας ρύπανσης.

Ακολούθησε απάντληση υδάτων από κλιμάκιο Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σαμοθράκης, επαναφορά του σκάφους στην κανονική του θέση και ανέλκυση του στην ξηρά με την συνδρομή ιδιωτικού συνεργείου επισκευής σκαφών.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΧΡΗΣΤΟΣ” μέχρι προσκόμισης βεβαίωσης αξιοπλοΐας από ναυπηγό, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email