Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Β. Λαμπάκης: “Η δημοτική αρχή έχει βολευτεί και κάνει δημοτικά συμβούλια σιωπηρά. Δεν συμμετέχουμε σε αυτήν την παρωδία.” (video – δήλωση)

Στον αέρα φαίνεται ότι είναι το προγραμματισμένο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αλεξανδρούπολης το οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 28, Σεπτεμβρίου “δια της περιφοράς“.

Αυτός είναι και ο λόγος όπως φαίνεται που αντιδρά ο επικεφαλής της παράταξης “Πόλη και Πολίτες” – Βαγγέλης Λαμπάκης μιλώντας στον φακό του focustonevro.gr και κάνοντας λόγο για χτύπημα στον πυρήνα της Δημοκρατίας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μη συμμετοχής της παράταξης του στο προγραμματισμένο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου.

Λαμβανομένου υπόψη ότι σε αυτού του είδους τις συνεδρίασης απαιτείται η συμμετοχή από τα 2/3 του δημοτικού συμβουλίου και σε περίπτωση που ακολουθήσουν και άλλες παρατάξεις την τακτική της διαμαρτυρίας μέσω της απουσίας, είναι πολύ πιθανό να μην πραγματοποιηθεί το αυριανό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο έχει να συνεδριάσει από τις 10 Αυγούστου και οι τελευταίες συνεδριάσεις είχαν γίνει δια ζώσης τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία.

Τέλος αν αναφέρουμε ότι η δημοτική αρχή έχει την δυνατότητα να επιλέξει αυτή τον τρόπο που θα διεξάγει τα δημοτικά συμβούλια επιλέγοντας ανάμεσα σε σε 3 τρόπους: δια ζώσης – δια της περιφοράς – με τηλεδιάσκεψη. Άλλωστε για την τελευταία επιλογή (με τηλεδιάσκεψη) έχει προμηθευτεί ο Δήμος Αλεξανδρούπολης εξοπλισμό που ουδέποτε έχει χρησιμοποιηθεί.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη