Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Β. Μαυρίδης: Δεν υπαναχωρούμε για το ΚΥΤ Φυλακίου – Καμία αύξηση της χωρητικότητας της δομής

Με αφορμή άρθρο που δημοσιεύτηκε στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο δήμαρχος Ορεστιάδας επανέρχεται για το μείζων θέμα του ΚΥΤ Φυλακίου και επαναλαμβάνει της πάγια θέση της τοπικής κοινωνίας που συνοψίζεται στην θέση ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμιά επέκταση της υφιστάμενης δομής αλλά μόνο βελτίωση των υφιστάμενων συνθηκών διαβίωσης σε αυτήν.

Το άρθρο το οποίο τιτλοφορείται «Νέες υποδομές για να μειωθούν οι ροές στον Έβρο» και σε αυτό επισημαίνεται πως παραμένει σημείο τριβής η αύξηση της χωρητικότητας, ενώ αφήνεται να εννοηθεί η δήλωση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Παναγιώτη Μηταράκη «πως τα νούμερα δεν έχουν κλειδώσει».

Προς αυτή την κατεύθυνση με ανάρτηση του ο δήμαρχος Ορεστιάδας τονίζει πως όλος ο Έβρος παραμένει αμετακίνητος ως προς το σημείο τριβής (εννοεί την αύξηση της χωρητικότητας της δομής), ενώ προσθέτει πως τα νούμερα θα κλειδώσουν στον υφιστάμενο αριθμό.

ΑΠΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ": 1)Η ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ Κ.Υ.Τ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Σ Η Μ Ε Ι Ο ΤΡΙΒΗΣ…

Δημοσιεύτηκε από Vassilis Mavridis στις Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Όλα δείχνουν πως αναμένεται μια σκληρή μάχη τις επόμενες ημέρες για το ποιανού η άποψη θα επικρατήσει, καθώς την ίδια στιγμή με δηλώσεις του ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε πως αποτελεί «ζήτημα εθνικής προτεραιότητας η νέα δομή στον Έβρο» και δείχνει να μην εισακούει την σύσσωμη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας στα σχέδια του Υπουργείου που προΐσταται.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη