Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Β. Μαυρίδης: «Εξωπραγματικό το να θάβεται μόνο το 10% των απορριμμάτων της χώρας, μέχρι το 2030»

«Εξωπραγματικό» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, τον στόχο που παρουσίασε πρόσφατα από την Αλεξανδρούπολη, στη πανελλήνια σύνοδο των ΦΟΣΔΑ, οι γενικός γραμματέας διαχείρισης αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος, να θάβεται μόνον το 10% των απορριμμάτων της χώρας, μέχρι το 2030.

Στο θέμα αναφέρθηκε αρχικά ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Είναι στο χέρι μας», Ηλίας Αγγελακούδης, ο οποίος έκανε λόγο για «γραφική δήλωση εκ μέρους του κ. Γραφάκου», τονίζοντας ότι «ο στόχος αυτός είναι εφικτός μόνον εάν δεχτούμε ότι το 90% των αποβλήτων θα πηγαίνει για καύση».

Ο ίδιος θύμισε ότι «εδώ και τρία χρόνια δεν έχει τελειώσει ούτε καν το θέμα της περιβαλλοντικής μελέτης που θα πρέπει να ολοκληρωθεί για τη ΜΕΑ του βορείου Έβρου, που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στην Ορεστιάδα». Απαντώντας στην τοποθέτηση του κ. Αγγελακούδη, ο δήμαρχος Ορεστιάδας σημείωσε ότι όντως ο ορίζοντας του 2030 είναι «εξωπραγματικός», ενώ για τη ΜΕΑ βορείου Έβρου, ανέφερε πως ο κ. Γραφάκος, κατά την παρουσία του στον Έβρο, ζήτησε να έχει συνάντηση μαζί του για να συζητηθεί η πορεία της προεργασίας του έργου, ωστόσο λόγω της νόσησης του κ. Μαυρίδη από κορωνοϊό, η συνάντηση αυτή μετατέθηκε χρονικά για τις επόμενες ημέρες, στην Αθήνα.

«Θα εξεταστεί το ζήτημα μίας τροποποίησης που θα πρέπει να γίνει για τη ΜΕΑ, σχετικά με την ενσωμάτωση μίας νέας τεχνολογίας αξιοποίησης και του ενεργειακού υπολείμματος, ώστε να μην απαιτείται η μεταφορά του», εξήγησε ο κ. Μαυρίδης.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email