Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Β. Πουλιλιός: «Προτείναμε ολιγόμηνη παράταση της ισχύουσας διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας – Βουλγαρίας για τα νερά του Άρδα ως προσωρινή λύση»

Τις τελευταίες ημέρες ειπώθηκαν πολλά και ακόμη πιο πολλά ακούστηκαν, αλλά σε επίσημο επίπεδο δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως. Αυτό δηλαδή που επιζητούν οι αγρότες του Βορείου Έβρου, την αναγκαιότητα δηλαδή μιας επίσημης ενημέρωσης.

Η αναστάτωση, η αγωνία και ο προβληματισμός για το πως θα γίνεται η άρδευση των χωραφιών τους σε λίγο χρονικό διάστημα παραμένουν, με τους ίδιους κάθε μέρα να ζητούν απαντήσεις από τους αρμόδιους, προκειμένου να μάθουν που βρίσκεται η υπόθεση των διαπραγματεύσεων για την νέα συμφωνία. Οι παραγωγοί θέλουν να γνωρίζουν τι τους ξημερώνει, γι’ αυτό και διεκδικούν την γνωστοποίηση του περιεχομένου και των όρων της κοινής πρότασης.

Το νέο δεδομένο, το οποίο προέκυψε τις τελευταίες ώρες, έρχεται δια στόματος του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Βαγγέλη Πουλιλιού, ο οποίος αναφέρει τις εξελίξεις και ξεκαθαρίζει την κατάσταση λέγοντας, πως στην γειτονική χώρα, πολιτικά αυτήν την εποχή επικρατεί αδιέξοδο, συνεπώς αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι καμία απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί αν δεν γίνουν πρώτα οι εκλογές στην Βουλγαρία. Πρακτικά λοιπόν συνεπάγεται, ότι δεν μπορεί να υπογραφεί καμία νέα συμφωνία, προτού την ανάδειξη της επόμενης ηγεσίας της χώρας.

Στις 9 Ιουνίου η συμφωνία λήγει και στις 9 Ιουνίου η Βουλγαρία προχωρά σε πρόωρες εκλογές.

Μέχρι τότε, ο κύριος Πουλιλιός λέει, ότι προτάθηκε η ισχύουσα συμφωνία να παραταθεί για λίγους μήνες, έτσι ώστε οι αγρότες προσωρινά να πάψουν να βρίσκονται σε αυτήν την αμφισβήτηση και αμφιβολία για το αν δηλαδή, θα έχουν ή όχι νερό για τις καλλιέργειες τους και κυρίως να ξέρουν τι να κάνουν. Και από εκεί και έπειτα να ξεκινήσουν οι συζητήσεις και οι ανάλογες διαπραγματεύσεις για την οριστική επίλυση του ζητήματος.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη