Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Γαλατούμος: 10.000 ευρώ θα δοθούν για τα γυρίσματα της ταινίας «5» από την ΠΕΔ ΑΜΘ με πρόταση του Δήμου Σαμοθράκης

Απαντήσεις για το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την ταινία «Πέντε» και για το αν ο Δήμος Σαμοθράκης στήριξε ή όχι την παραγωγή της ταινίας για το Ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης, θέλησε να δώσει ο Νίκος Γαλατούμος.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Βασίλης Τσικάρας θυμίζουμε ότι είχε δηλώσει πως ο Δήμος Σαμοθράκης δεν είναι δίπλα στους δημιουργούς της ταινίας παρ’ όλο που αυτή έχει θέμα το Ολοκαύτωμα του νησιού.

Ο δήμαρχος Σαμοθράκης μιλώντας στον Maximum FM 93,6 το πρωί της Τρίτης είπε: «Κάποιοι θέλουν να περνούν λάθος μηνύματα. Στο Δ.Σ. της 21ης Ιουλίου, ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα (πλην μίας αντιδημάρχου) ο Δήμος να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί τους ανθρώπους που είναι πίσω από την ταινία. Μάλιστα, επειδή οικονομικά ο δήμος Σαμοθράκης δυσκολεύεται να συνεισφέρει, απέστειλα αίτημα προς την ΠΕΔ της Περιφέρειας ΑΜΘ στις 22 Ιουλίου, για οικονομική ενίσχυση και συγκεκριμένα να διπλασιαστεί η αρχική χρηματοδότηση που ήταν 5.000 ευρώ. Η ΠΕΔ διά μέσω του προέδρου Βασίλη Μαυρίδη απάντησε στις 30/8 ότι το θέμα της χρηματοδότησης θα συζητηθεί τις 1/9, με εισηγητική πρόταση 10.000 ευρώ αντί για 5.000 που αρχικά είχε προγραμματιστεί να δοθούν. Είναι αυτή αδιαφορία από τον δήμο Σαμοθράκης;».

Για τον σκηνοθέτη είπε: «Ζητώ από τον κύριο Τσικάρα να ζητήσει συγγνώμη γι’ αυτά που είπε. Άλλη είναι η δουλειά του και όχι να κατηγορεί τον Δήμο. Πρόκειται για απόλυτη συκοφαντία. Αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα θα κινούμουν νομικά».

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Γαλατούμου παρακάτω:

Αμέσως μετά στο ίδιο ραδιόφωνο, ο Προέδρος του Σωματείου “Εκκίνηση” που έχει αναλάβει το οργανωτικό κομμάτι των γυρισμάτων της ταινίας, Σάββα Στεργίου, ζήτησε συγγνώμη από τον δήμαρχο για αυτά που ακούστηκαν:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email