Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Γεγονός τα 2 νέα κρούσματα στον κεντρικό Έβρο.


Μία νέα περιπέτεια ξεκίνησε για τον Έβρο με αφορμή τα δύο νέα κρούσματα που εμφανίστηκαν στο κεντρικό Έβρο και συγκεκριμένα στην περιοχή του Τυχερού.
Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες πρόκειται για ένα ζευγάρι που έκανε πολιτικό γάμο την προηγούμενη Κυριακή. Το ζευγάρι εμφάνισε συμπτώματα κορονοϊού και έσπευσε να κάνει τεστ για να διαπιστώσουν αν είναι θετικοί στον ιό.

Τα αποτελέσματα που ήρθαν σήμερα Τρίτη επιβεβαίωσαν ότι είναι θετικοί. Αυτόματα και άμεσα ενεργοποιήθηκαν οι μηχανισμοί και ενημερώθηκαν οι άνθρωποι που είχαν έρθει σε επαφή με τα δύο άτομα. Από την πλευρά του Δήμου Σουφλίου έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και προγραμματίστηκαν απολυμάνσεις του Δημοτικού κτιρίου στο οποίο πραγματοποιήθηκε ο πολιτικός γάμος για αύριο Τετάρτη. Για τον λόγο αυτό το κτίριο αύριο θα παραμείνει κλειστό.

Επίσης με αίσθημα ευθύνης ενημερώθηκαν όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με το ζευγάρι και οι οποίοι τέθηκαν οικειοθελώς σε καραντίνα συμπεριλαμβανομένου και του αντιδημάρχου που τέλεσε τον γάμο. Παράλληλα από τον Δήμο ανακοινώθηκε ότι αύριο ημέρα της λαϊκής για το Τυχερό, η λαϊκή θα πραγματοποιηθεί μόνο με μάσκες όχι μόνο από τους παραγωγούς αλλά και τους καταναλωτές.

Το ανησυχητικό σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι πρόκειται για δημοφιλές ζευγάρι (ειδικότερα λόγο της ιδιότητας του ανδρός) το οποίο κινήθηκε σε διάφορα σημεία στην περιοχή του Νοτίου Έβρου και αυτό προκαλεί ανησυχία στις υπηρεσίες για το ενδεχόμενο διάδοσης του ιού.
Από τον Δήμο Σουφλίου έχουν έρθει σε επαφή και επικοινωνία με την αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΔΥ και έχουν ζητήσει την συνδρομή τους για να γίνει ακόμα καλύτερη διαχείριση του συμβάντος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το ζευγάρι αυτήν την ώρα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email