Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Γεμίζουμε με χρώματα και αρώματα το σπίτι με Χριστουγεννιάτικα μπισκότα!

Δεντράκια, ανθρωπάκια, χιονονιφάδες, χιονάθρωποι, αγγελάκια, όλα τους πανέμορφα και σούπερ νόστιμα, τα καλύτερα μπισκότα βουτύρου ever! Αυτά τα μπισκότα, υπέροχα βουτυράτα, αρωματικά, τραγανά και μαλακά ταυτόχρονα…Δεν μπορείς με τίποτα να τους αντισταθείς.

Τα έφτιαξα λοιπόν και φέτος και μοσχομύρισε το σπίτι βούτυρο και βανίλια!

Κι ύστερα ήρθε η ώρα να τα ομορφύνω, να τους δώσω χρώμα Χριστουγέννων, να τα κάνω μικρές ζωγραφιές!

Και αυτή είναι η καλύτερη ώρα! Η ώρα που με κάνει να ξεχνιέμαι απ’ όλα, η ώρα που με μεταφέρει σε κόσμους χριστουγεννιάτικους, παραμυθένιους, φανταστικούς!

Σας τα παρουσιάζω με πολλή αγάπη και περηφάνια! Μικρά στολιδάκια για το τραπέζι σας!

Με αυτά τα πανέμορφα μπισκότα, που κρύβουν μέσα τους όλη την αγάπη μου και το μεράκι μου, σας εύχομαι Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα με πολλή αγάπη!

Φτιάξτε τα  λοιπόν, αγαπημένοι μου! Προμηθευτείτε έτοιμες χρωματισμένες ζαχαροπάστες, διάφορα μικρά καραμελάκια, και αφήστε τη φαντασία σας να δουλέψει, παρέα με μικρά και μεγάλα παιδιά!

Και μήπως ένα τέτοιο μπισκότο,δεν είναι το καλύτερο χειροποίητο γλυκό δωράκι, για μικρούς και μεγάλους?

Κι αν ακόμα δεν θέλετε να τα διακοσμήσετε με ζαχαρόπαστα, αφήστε τα έτσι σκέτα και απλά! Και πάλι θα είναι πανέμορφα και γιορτινά!

Τα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα μου!

  • Μερίδες: 2 μεγάλα ταψιά  Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 10-12 λεπτά

Υλικά

  • 300γρ.βούτυρο γάλακτος μαλακό(σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 110γρ.άχνη ζάχαρη
  • 30γρ.κόρν φλάουρ
  • 450γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κάψουλες βανιλίνη

Εκτέλεση

Σε μίξερ βάσης με το εξάρτημα φτερό, ή με μίξερ χειρός χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη πολύ καλά, να απρίσει και να αφρατέψει(για 10 λεπτά περίπου).

Προσθέτουμε στο μείγμα, τα υπόλοιπα υλικά κοσκινισμένα, και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ενσωματωθούν στο μείγμα. Στην αρχή η ζύμη θα μοιάζει με άμμο, αλλά στη συνέχεια τα υλικά θα ενωθούν μεταξύ τους.

Αφαιρούμε τη ζύμη απ΄το μπολ του μίξερ και πλάθουμε σε μια μπάλα ζύμης, χωρίς να παραζυμώσουμε. Τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου στο ψυγείο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 0,5εκ. περίπου, ανάμεσα σε δυο φύλλα λαδόκολας με τη βοήθεια ενός πλάστη.

Κόβουμε τα μπισκότα μας με κουπατ χριστουγγενιάτικα και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 10 λεπτά περίπου, να πάρουν ελαφρώς πολύ απαλό χρώμα.

Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα διακοσμήσουμε με ζαχαρόπαστα.

Αν χρησιμοποιήσετε έτοιμη ζαχαρόπαστα(όπως εγώ), ανοίξτε τη σε φύλλο με ένα μικρό πλάστη, κόβετε με το αντίστοιχο κουπάτ και κολλάτε με λίγο νεράκι στο μπισκότο.

Φτιάξτε τα, και νιώστε το πνεύμα των Χριστουγέννων!!

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!!

ΠΗΓΗ: loveandspices.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email