Σάββατο 27 Απριλίου 2024

«Γεμίζουν» τα ΠΡΟΚΕΚΑ της χώρας

Αρχίζουν να “αναστενάζουν” ακόμα και τα Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ) στην Αθήνα και τη Νότια Ελλάδα, υποστήριξε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας στο ράδιο Χρόνος 87.5fm.

Η «πίεση» που ασκούν τα κυκλώματα διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών στην περιοχή μας είναι διαρκής και οι συνεχείς συλλήψεις που γίνονται από την ΕΛΑΣ έχουν ως αποτέλεσμα να γεμίζουν ακόμα και τα ΠΡΟΚΕΚΑ της υπόλοιπης Ελλάδας. Τα περάσματα που χρησιμοποιούν τα κυκλώματα στον Έβρο, για να μεταφέρουν μη νόμιμους μετανάστες στη χώρα μας μέσω της Τουρκίας «είναι παντού» θα πει ο κος Χαρέλας.

«Στον φράχτη μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι πλέον έχουν σταματήσει να περνάνε από εκεί, αλλά τα υπόλοιπα 160 χιλιόμετρα είναι πραγματικά περάσματα για τους διακινητές. Πάντα οι μετανάστες πάνε εκεί που θα τους υποδείξουν τα κυκλώματα. Κανένας μετανάστης δεν μπαίνει τυχαία, αλλά οδηγείται από τα κυκλώματα. Ο σκοπός της ΕΛΑΣ είναι να πατάξουμε τα κυκλώματα» δηλώνει χαρακτηριστικά.

 Όσες συλλήψεις και να γίνουν τα κυκλώματα «δεν τα παρατάνε και προσπαθούν να συστρατεύσουν και άλλους διακινητές για να τους μεταφέρουν στο εσωτερικό της χώρας. Υπάρχουν και τα ατυχήματα, καθώς δεν υπολογίζουν τίποτα προκειμένου να ξεφύγουν την σύλληψη». 

Τρανό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη άκρως επικίνδυνη πορεία ενός αλλοδαπού διακινητή που μέσα στο κέντρο της Κομοτηνής προκάλεσε τραυματισμό αστυνομικού και σοβαρές φθορές, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να προκαλέσει θανάσιμο τροχαίο. Εν τέλει ο αλλοδαπός συνελήφθη αφού το όχημα του ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση μπροστά από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής.

Σε αυτό το σημείο ο κος Χαρέλας χτύπησε “καμπανάκι”, καθώς όπως υποστήριξε «τα Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ) γεμίζουν ακόμα και στην Αθήνα και στη Νότια Ελλάδα. Το καλοκαίρι είναι πολύ δύσκολο για το μεταναστευτικό».


ΠΗΓΗ: xronos.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email