Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Γιαλαμάς: Η επιδείνωση του καιρού ενδέχεται να δημιουργήσει πρόβλημα στον φράχτη

Στην ιστοσελίδα lawandorder.gr μίλησε ο Πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς για την κακοκαιρία, η οποία αναμένεται να ενταθεί στην περιοχή τις επόμενες μέρες και για τα προβλήματα που αυτή πιθανόν να δημιουργήσει στα σύνορά μας.

Όπως ανέφερε, η περασμένη Τρίτη ήταν δύσκολη σε όλη την περιοχή του Έβρου, καθώς αποκλείστηκαν χωριά στο Διδυμότειχο και το Σουφλί, ενώ παρουσιάστηκαν συνεχή προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Όπως ανέφερε ο κ. Γιαλαμάς, η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί πλήρως, αλλά ταυτόχρονα έδωσε μία πολύ σημαντική πληροφορία. 

Όπως είπε, τα επόμενα 24ωρα αναμένονται μεγάλες ποσότητες υδάτων στον ποταμό Έβρο από τη Βουλγαρία, τα οποία θα διέλθουν και από τον φράχτη ο οποίος έχει κατασκευαστεί για να εμποδίζει την παράνομη είσοδο στην επικράτεια της Ελλάδας από τη μεριά της Τουρκίας. Ο κρατικός μηχανισμός, όπως είπε ο κ. Γιαλαμάς είναι επί ποδός και η χαρακτηριστική του φράση, η οποία δείχνει την αποφασιστικότητα των συνοριοφυλάκων μας να προστατεύσουν την ελληνική επικράτεια από πιθανές απόπειρες παράνομης εισόδου, ήταν: «Θα το σηκώσουμε και αυτό». 

Η μόνη ανησυχία των συνοριοφυλάκων, όπως τόνισε ο κ. Γιαλαμάς, είναι το ΚΥΤ (Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης) μεταναστών και προσφύγων το οποίο προγραμματίζεται να κατασκευαστεί στην περιοχή. Ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων ανέφερε ότι αναμένουν τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη να μεταβεί στον Έβρο για να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα.   

Πηγή: lawandorder.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email