Και μπορεί να έλεγε, ότι δεν θα ξανά κατέβει υποψήφιος πρόεδρος στο επιμελητήριο Έβρου, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ως περιφερειάρχης ΑΜΘ, ο Χριστόδουλος Τοψίδης, τελικά ανακοίνωσε αυτό που ακουγόταν όλο το τελευταίο διάστημα, ότι δηλαδή θα βάλει και πάλι υποψηφιότητα, αφού οι υποψήφιοι μεταξύ τους δεν μπορούσαν να τα βρουν.
Με ορατό τον κίνδυνο, όπως είπε στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, τη διάσπαση και το διχασμό μέσα στην παράταξη και μετά την επιθυμία που του εξέφρασαν τα μέλη να μην εγκαταλείψει αλλά να ηγηθεί και πάλι της εκλογικής διαδικασίας, πήρε την απόφαση να ακούσει τους ανθρώπους με τους οποίους συμπορεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια και να πει το μεγάλο «ναι».
Ένα «ναι», που όπως επεσήμανε το σκέφτηκε πολύ, καθώς οι υποχρεώσεις του στην περιφέρεια ΑΜΘ είναι ήδη αυξημένες. Όμως, διαπίστωσε, ότι μπορεί το σχήμα να δουλέψει με περισσότερες εργασίες και αρμοδιότητες στα μέλη, καθώς είναι μια δεμένη και δοκιμασμένη ομάδα, που όλοι γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για το καλό των επιχειρηματιών και του τόπου.
Ο κύριος Τοψίδης ανέφερε, πως η χρονική στιγμή για το επιμελητήριο είναι κομβικής σημασίας και δεν υπάρχουν περιθώρια για διχόνοιες μέσα και έξω από την παράταξη, ούτε να πάει «στράφι» η προσπάθεια όλων των ετών και όσα επετεύχθησαν με παρεμβάσεις, δράσεις στην καινοτομία, στον ψηφιακό μετασχηματισμό, στην τεχνολογία, στη στήριξη επιχειρηματιών και στην ανάδειξη προϊόντων.
Ξεκαθάρισε λέγοντας, πως τα τέσσερα από τα πέντε πρόσωπα, που είχαν δηλώσει την πρόθεση τους να κατέβουν ως υποψήφιοι, θα συστρατευτούν στο κοινό ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «επιχειρώντας στο μέλλον» με επικεφαλής τον ίδιο και όλοι μαζί αρχές Δεκεμβρίου θα διεκδικήσουν να συνεχιστεί αυτή η ανοδική πορεία του επιμελητηρίου, πόσο μάλλον τώρα, που ο νομός και λόγω ανασυγκρότησης του, απαιτείται σύμπνοια.
Οι πιέσεις που δέχτηκαν κάποιοι μέσα και έξω από το επιμελητήριο, τους έφεραν σε άβολη θέση, δυσκολεύοντας τους να ταχθούν στο πλευρό κάποιου υποψήφιου, θεωρώντας λοιπόν, ότι στο πρόσωπο του νυν προέδρου, η ενότητα θα κρατηθεί, κατάφεραν να τον μεταπείσουν και να μην αποχωρήσει.
Ο κύριος Τοψίδης δεν απέφυγε να απαντήσει και στα σενάρια που διακινούνται, ότι δηλαδή αν εκλεγεί και πάλι, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα παραιτηθεί και θα αφήσει στη θέση του, αυτόν που επιθυμεί και έτσι με αυτόν τον τρόπο θα έχει αποφύγει και τη διάσπαση και συνάμα θα έχει τοποθετήσει και τον “εκλεκτό” του.
Χωρίς περιστροφές, απάντησε πως κατ΄ αρχήν είναι γνώστης αυτών των απόψεων και χωρίς να διαψεύσει τίποτα, είπε πως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο, με δεδομένο και το γεγονός, ότι το επιμελητήριο έχει να διαχειριστεί σοβαρά ζητήματα, γι΄ αυτό και προέχουν η σύμπνοια και η συλλογικότητα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Ωστόσο, όπως τόνισε ο κύριος Τοψίδης, αν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, ίσως δύο ετών και κατόπιν κλίματος ωριμότητας και συνεννόησης, αναδειχθεί μέσα από την παράταξη μια διάδοχη κατάσταση, μπορεί και να είναι έτοιμος για μια πιθανή αποχώρηση του.
Συγκριμένα είπε: «Δεν κρύβω ότι στο μέλλον, μέσα από αυτή τη διοίκηση, αν πάνε όλα καλά και υπάρξει μία συλλογική προσπάθεια, μπορεί να αναδειχθεί μία διάδοχη κατάσταση. Αλλά, σε αυτή τη χρονική συγκυρία, πιστεύω ότι πρέπει να δουλέψουμε μόνο για τον επιχειρηματία. Όταν πάρουμε την αναπτυξιακή προοπτική που όλοι βάζουμε ως στόχο και αν αναδειχθεί μία ομοψυχία και μία ομοιογένεια, πολύ πιθανό να αναδειχθεί μία νέα υποψηφιότητα, όχι σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εφόσον προκύψει ομοιογένεια μέσα στην ομάδα και είναι συλλογική απόφαση, εγώ θα δεχθώ να αποχωρήσω, για να αναδειχθεί ένας νέος άνθρωπος. Στην παρούσα χρονική συγκυρία, όμως, τα επόμενα 1-2 χρόνια, θεωρώ πως χρειάζεται ομοιογένεια και εμπειρία και καταμερισμό εργασιών για να πετύχουμε όσα περισσότερα μπορούμε για τον τόπο μας».