Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Γιατί δεν είναι τόσο αθώα αυτή η φωτογραφία; Δείτε τι κρύβει

Μπορεί η φωτογραφία αρχικά να φαίνεται πολύ παιδική, αυθόρμητη, παραδοσιακή ίσως ακόμα και ρομαντική. Η πραγματικότητα όμως είναι λίγο διαφορετική.

Το συγκεκριμένο στιγμιότυπο προέρχεται από κεντρικό πάρκο στην ανατολική πλευρά της πόλης της Αλεξανδρούπολης, εκεί όπου δεκάδες παιδιά κάθε μέρα προσπαθούν να βρουν τρόπους να απασχοληθούν και να παίξουν.

Ή αλήθεια όμως είναι λίγο πιο σκληρή. Στο συγκεκριμένο πάρκο δεν υπάρχει ίχνος παιχνιδιού και παιδικής χαράς. Πρόκειται για έναν απέραντο χώρο ο οποίος απλά… δεν έχει τίποτα.

Οι γονείς λοιπόν των παιδιών το μόνο που μπορούσαν να κάνουν είναι να χρησιμοποιήσουν ένα πεταμένο λάστιχο ποτίσματος και να βάλουν τα παιδιά να παίξουν το παραδοσιακό παιχνίδι των κατασκηνώσεων.

Εδώ και μήνες έχουν αφαιρεθεί όλα τα όργανα γιατί είχαν καταστραφεί από βανδαλισμούς από άγνωστα άτομα. Η αφαίρεσή τους έγινε για λόγους ασφαλείας και χαρακτηρίζεται ως σωστή κίνηση.

Το γεγονός όμως ότι δεν έχει φροντίσει κάνεις να τοποθετήσει εκ νέου όχι μόνο παιδικές χαρές άλλα έστω παγκάκια, ή να επισκευάσει την χαλασμένη βρύση, να τοποθετηθεί ένα σκίαστρο για τις μεσημβρινές ώρες που κακώς δεν προβλέφθηκε από την αρχή. Ούτε λόγος βέβαια για όργανα γυμναστικής που επίσης θα μπορούσαν να τοποθετηθούν όπως συνέβει παλαιότερα σε άλλα πάρκα και οικισμούς της πόλης. Τέλος αξίο αναφοράς είναι ο ελλιπής φωτισμός ο οποίος, λανθασμένα από την αρχή του σχεδιασμού δεν υπάρχει στο κέντρο του πάρκου παρά μόνο περιμετρικά αυτού. Οι τελευταίες δωρεές που έγιναν “ειδήσεις” δείχνουν ότι όλα μπορούν να γίνουν…

Πριν από μερικές ημέρες προστέθηκαν δέντρα παράλληλα με την οδό Ποιμενίδη. Διόρθωσαν κάπως την αισθητική του πάρκου. Όμως δεν βελτίωσαν καθόλου την χρηστικότητα του που αυτήν την ώρα είναι περιορισμένη.

Πρόκειται απλά για μία μεγάλη αλάνα που φιλοξενεί τα παιδιά που πρέπει να εμπνευστούν παιχνίδια για να περάσουν την ώρα τους. Ελπίζουμε το ενδιαφέρον του Δήμου να μην περιοριστεί στα πάρκα τσέπης αλλά και σε πάρκα όπως αυτό της Ποιμενίδη που σφύζει από ζωή.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη