Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Γιατρούς βάζει στο ψηφοδέλτιό του- Κρατάει κρυφά τα χαρτιά του- Να έχει κάθε μήνα Πρωτομαγιά…

Γεμίσαμε από ευχές πολιτικών και αυτοδιοικητικών τις τελευταίες ώρες. Όλοι τους μας εύχονται «Καλό Πάσχα» – όπως και πέρυσι- και «καλές γιορτές».

Ευγενικό εκ μέρους τους, αφού θέλουν να μας δείξουν και την ανθρώπινη διάσταση που διαθέτουν, αλλά αναρωτιέμαι: “ φτάνουν μόνο οι ευχές“;

Μήπως θα έπρεπε να τους προτείνουμε και εμείς να είναι ακόμη πιο διεκδικητικοί, περισσότερο μάχιμοι και αγωνιστές;

Αν τους απαντήσω με αυτόν τον τρόπο στα μηνύματά τους είμαι σίγουρος πως θα διαγραφώ από την λίστα των παραληπτών των ευχών τους.

Πάντως τους ευχαριστώ για τις ευχές και εύχομαι σε όλους σας «Καλή Ανάσταση».

Ελπίζω να μην δω πολλές φωτογραφίες με το τσούγκρισμα των αυγών, που θα κάνουν, γιατί θα μου θυμίσουν εικόνες προηγούμενων δεκαετιών, όπου οι επικεφαλείς πάντα είχαν γερά αυγά.

O πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου  Γιαλαμάς Χρυσοβαλάντης,  ρωτήθηκε πρόσφατα  για τις μεταναστευτικές ροές και δήλωσε «Στον Έβρο ποτέ δεν σταματούν οι ροές.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την περίοδο έχει «παίξει» η πανδημία του κορονωϊού καθώς παρατηρήθηκε τον προηγούμενο καιρό μια σχετική μείωση, όμως όσο γίνεται καλύτερος ο καιρός διακρίνουμε μια αύξηση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η  προηγούμενη εβδομάδα καθώς συνελήφθησαν τουλάχιστον 10 διακινητές στο εσωτερικό της Χώρας..

Πρόεδρε μόλις πέσουν τα νερά στο ποτάμι ετοιμαστείτε. Μεγάλες μάχες σας βλέπω να δίνετε για μία ακόμη χρονιά…με κουνούπια και μετανάστες.

Την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη του Χριστόδουλου Τοψίδη έκανε γνωστή ,με σχετική ανακοίνωσή του, ο περιφερειακός σύμβουλος Δράμας Αριστείδης Μωυσιάδης. Αφορμή η στάση της παράταξής του κατά το συμβούλιο της Μεγάλης Δευτέρας να τοποθετηθεί θετικά στην χάραξη της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης Αλεξανδρούπολης μέσω Αμυγδαλεώνα Καβάλας αφού παρακάμπτει τη Δράμα .

Να σημειωθεί ότι όλοι οι σύμβουλοι της Δράμας καταψήφισαν την πρόταση αλλά ο κ. Μωυσιάδης έκανε ένα βήμα παραπέρα .

Ο κ Μωυσιάδης είναι ο δεύτερος σύμβουλος που εγκαταλείπει την Περιφερειακή Σύνθεση μετά τον κ Τζιχάν Ιμάμογλου από τη Ροδόπη που πλέον ασκεί καθήκοντα Αντιπεριφερειάρχη, ενώ αναδείχθηκε πρώτος σε σταυρούς στη Δράμα με τον συνδυασμό Περιφερειακή Σύνθεση.

Βλέποντας τον σε κανάλι της Ξάνθης να μιλάει για την στάση του, δεν απάντησε «σε υποθετική ερώτηση», αν στηρίξει τον συνδυασμό του νυν Περιφερειάρχη, στη συνέχεια,  αλλά απάντησε ότι τον ενδιαφέρει ο Δήμος Δράμας.

Για να δούμε…

Οργασμός εργασιών στο χωριό Λουτρός Αλεξανδρούπολης όλη τη Μ. Βδομάδα. Μηχανήματα κουβαλούσαν υλικά τόσο στην κοίτη του ποταμού στο χωριό, όσο και στην περιοχή του Προφήτη Ηλία που έπαθαν μεγάλες ζημιές στις πλημμύρες του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου.

Ακόμη και η σιδερένια γέφυρα που ένωνε τις δύο πλευρές του οικισμού απομακρύνθηκε.

Και ξαφνικά θυμήθηκα ότι πλησιάζει η Πρωτομαγιά και για μία ακόμη φορά ο Λουτρός και ο Προφήτης Ηλίας θα συγκεντρώσουν εκατοντάδες πολίτες για το ψήσιμο του οβελία….

Σας έγραψα για κάποιες αλλαγές που ήταν να γίνουν στα τέλη αυτού του μήνα, αλλά δυστυχώς …δεν έγιναν.

Δεν ξέρω τους λόγους αυτής της αναβολής , μάλλον θα είναι τεχνικοί γιατί ο σχεδιασμός υπάρχει. Απλώς στα ονόματα γίνονται διαπραγματεύσεις.

Έξι γιατρούς έχει κλείσει απ’ ότι μαθαίνω ο νέος ανεξάρτητος υποψήφιος για τον δήμο Αλεξανδρούπολης, στο ψηφοδέλτιο που θα διεκδικήσει τον Δήμο μετά από 2,5 χρόνια.

Ένας εξ αυτών θα προκαλέσει αίσθηση, γιατί είναι από τα ονόματα που πέρασαν θετικά από αυτοδιοικητικό όργανο, ενώ προέρχεται και από τον χώρο της Ν.Δ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη