Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Γιατρός ΠΓΝΑ για επίταξη ιδιωτών: “Πιο αποκαλυπτική ομολογία αποτυχίας στη διαχείριση της πανδημίας δεν μπορούσε να υπάρξει”

Για την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ και τα χρήματα που θα τους αναλογούν κάνει λόγο o γιατρός του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, Χάρης Στάμος, σε πρόσφατη ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως ο μισθός των γιατρών του ΕΣΥ κυμαίνεται από 1.250 έως 1.500 ευρώ, τα οποία και φορολογούνται, σε αντίθεση με τους ιδιώτες γιατρούς που καλούνται να ενισχύσουν το ΕΣΥ, στους οποίους, σύμφωνα και με την ανάρτηση, θα προσφέρουν 2.000 ευρώ τον μήνα, αφορολόγητα, ενώ τους δίνεται και η δυνατότητα για 5-6 εφημερίες τον μήνα με αμοιβή τα 250 ευρώ ανά εφημερία.

Δείτε την ανάρτηση:

Πιο αποκαλυπτική ομολογία αποτυχίας στη διαχείριση της πανδημίας δεν μπορούσε να υπάρξει: Καλούνε τους ιδιώτες ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς να “συνδράμουν” το ΕΣΥ με μισθό 2000 ευρώ το μήνα ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ και ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΑ καθώς και (αν θέλουν οι φίλτατοι συνάδελφοι) να εφημερεύσουν 5-6 φορές το μήνα με 250 εύρω ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΑ, με παράλληλη διατήρηση του ιατρείου τους. Αντίστοιχα ο συνάδελφος γιατρός του ΕΣΥ (που έχει να δει άσπρη μέρα εδώ και δυο χρόνια) διακονεί την ιατρική στο Δημόσιο Νοσοκομείο με 1250 (ο Επιμ Β) και 1500 ευρώ (ο Επιμ Α) το μήνα τα οποία φορολογούνται με 30-40% καθώς να εκτελέσει 7 έως 15 εφημερίες το μήνα με πληρωτέες μόνον τις 7 (πλαφόν) με κοστολόγιο 70-80 ευρώ /εφημερία οι οποίες φορολογούνται 40%. Οι υπόλοιπες εφημερίες από τον ΕΣΥτη αν πληρωθούν σε κάνα έτος. Δηλαδή ο Επιμ Β θα συνλειτουργεί με τον ιδιώτη και ο μεν Επιμ Β θα παίρνει συνολικά 1750 με 1900 ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΑ με κόστος 2 μισθούς τον χρόνο, τον μήνα, με τον ιδιώτη να απολαμβάνει 3500 ευρώ το μήνα ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ κάνοντας ούτε τη μισή δουλειά ο ιδιώτης συγκριτικά με τον ΕΣΥτη. Αν αυτό δεν λέγεται κατάμουτρο φτύσιμο πέστε μου εσείς πως να το ονοματίσω.

(Ο έρμος ο ΕΣΥτης μπήκε στο ΕΣΥ με κρίση και αξιολόγηση…τρομάρα μας) και μη μου πει κανείς “γιατί ο ΕΣΥτης δεν φεύγει να ιδιωτεύσει” γιατί υπάρχουν πολλές πειστικές απατήσεις… μια από όλες τις απαντήσεις είναι γιατί πολλοί από εμάς, του Εθνικού Συστήματος Υγείας, δεν είμαστε έμποροι αλλά γιατροί

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη