Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Για «εφιαλτικό σενάριο» οπισθοδρόμησης στην ακτοπλοΐα κάνουν λόγο οι Σαμοθρακίτες

Αμέσως αποδέχτηκε την πρόταση του δημοτικού συμβουλίου της Σαμοθράκης και παραβρέθηκε στην συνεδρίαση, προκειμένου να απαντήσει σε κάθε απορία του σώματος και να αναλύσει τον σχεδιασμό της εταιρείας του, με γνώμονα την παραμονή της ή όχι στο νησί. Ο λόγος για τον πρόεδρο της “ZANTE FERRIES” Νικόλαο Κάρδαρη, ο οποίος με την παρουσία του επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά την άριστη σχέση, που έχει χτιστεί τα τελευταία τρία χρόνια ανάμεσα στην εταιρία και στους κατοίκους.

Αφορμή για την συμμετοχή του στο δημοτικό συμβούλιο, αποτέλεσαν οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το μέλλον της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας τόσο κατά τους θερινούς μήνες με την τρίμηνη μη επιδοτούμενη γραμμή από την επόμενη τουριστική σεζόν όσο και για τους υπόλοιπους μήνες που η γραμμή επιδοτείται. Όλοι όσοι παραβρέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο συμφώνησαν, πως θα πρέπει να προστατέψουν σαν κόρη οφθαλμού την κανονικότητα που έχουν κατακτήσει με ένα πλοίο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους, τραβώντας κάποιες κόκκινες γραμμές προς τους αρμοδίους και επισημαίνοντας πως με το διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη και περιμένοντας τα αποτελέσματα του, δεν θα δεχτούν τίποτα λιγότερο από αυτό που έχουν.

Το γεγονός, ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την τρίμηνη μη επιδοτούμενη καλοκαιρινή γραμμή “Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη” από εταιρία που έρχεται από το παρελθόν, ξυπνώντας άσχημες μνήμες με πολλά προβλήματα και απίστευτη ταλαιπωρία, έχει προκαλέσει αναστάτωση στο νησί, διότι όπως ειπώθηκε, θα ήταν εφιαλτικό το σενάριο της οπισθοδρόμησης.

Για αυτό και οι δημοτικοί σύμβουλοι στάθηκαν ιδιαίτερα στο ζήτημα της 12μηνης επιδότησης, αίτημα πάγιο και διαχρονικό. Ο κύριος Κάρδαρης ρωτήθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, για ποιο λόγο η εταιρία του δεν πήρε μέρος σε αυτήν την διαδικασία, με τον ίδιο να περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια την ζοφερή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, λόγω της πανδημίας, λόγω της ενεργειακής κρίσης και λόγω του γεγονότος ότι το υπουργείο Ναυτιλίας σταματά να επιδοτεί την γραμμή από την επόμενη χρονιά για τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες. ”Μία εταιρία πρέπει να έχει έσοδα και να είναι βιώσιμη” ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα ο κύριος Κάρδαρης δεν δίστασε να πει, πως δεν περίμενε, ότι θα υπάρξει εταιρία που θα δεχτεί μία τέτοια πρόσκληση και αναρωτήθηκε ποια κοινωνία θα συμφωνήσει με κάτι τέτοιο, υποστηρίζοντας παράλληλα, πως κανένας τόπος δεν πρέπει να είναι όμηρος.

Σε ερώτημα της αντιπολίτευσης αν επιθυμεί η εταιρία του συνεχίσει να εξυπηρετεί την Σαμοθράκη, ο κύριος Κάρδαρης απάντησε πως γενικώς θα ήταν συμφερότερο να υπάρχει η δυνατότητα μίας μακροχρόνιας παρουσίας, καθώς η σταθερότητα προσφέρει καλύτερο προγραμματισμό, λέγοντας πως ναι, θα ήθελε να παραμείνει στον νησί χωρίς να είναι σε θέση να πει για πόσο, διότι αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Ο δήμαρχος Σαμοθράκης Νίκος Γαλατούμος από την πλευρά του, ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο της “ZANTE” για την αγαστή συνεργασία που έχουν αναπτύξει, για τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες που προσφέρουν σε κατοίκους και επισκέπτες και εξήρε το σημαντικό κοινωνικό έργο, που πολλές φορές παρουσιάζει η εταιρία βοηθώντας και συνδράμοντας σε ο,τι της έχει ζητηθεί.

Ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να μεταφέρει και ένα αίτημα κάποιων οικογενειών του νησιού που έχουν παιδιά και τα οποία πρέπει πολύ συχνά να μεταφέρονται για ιατρικούς λόγους στην Αλεξανδρούπολη με το κόστος των εισιτηρίων να είναι δυσβάσταχτο για την τσέπη τους, ζητώντας να γίνει μια μείωση της τάξεως 50% στην τιμή σε συνοδό και παιδί.

Ο κύριος Κάρδαρης χωρίς άλλη σκέψη αποδέχτηκε το αίτημα του δημάρχου και μάλιστα, όπως είπε η μετακίνηση αυτή θα γίνεται εντελώς δωρεάν για όσο είναι απαραίτητο για το παιδί και τον γονέα.

Τέλος, έγινε αναφορά και στις αυξήσεις των εισιτηρίων διευκρινίζοντας, πως ήταν αναπόφευκτες με τα σημερινά δεδομένα, ενώ γίνονται και προσπάθειες να μην υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση πιστεύοντας, πως αυτή η ελάχιστη οικονομική διαφοροποίηση σε σχέση με πέρυσι, δεν θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για κάποιον που επιθυμεί να κάνει διακοπές στο νησί.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη