Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Για ποιους θα είναι υποχρεωτική από σήμερα η χρήση μάσκας

Ανακοινώσεις για τους χώρους που είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Αντιμετώπισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Έτσι από σήμερα Δευτέρα 4 Μαΐου, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τους πολίτες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα ταξί, στα ασανσέρ, σε νοσοκομεία, ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα.

Μάσκες θα πρέπει να φορούν οι εργαζόμενοι σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ταξί, σε σούπερ μάρκετ ή καταστήματα τροφίμων που πωλούν μη τυποποιημένα προϊόντα, σε νοσοκομεία, ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα, καθώς και σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Συστήνεται αλλά όχι υποχρεωτική

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε λόγο για σύσταση της πολιτείας για τη χρήση όπου παρατηρείται συγκέντρωση ατόμων.

Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι η πολιτεία συστήνει τη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, γραφεία και στους επισκέπτες κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής.

Υπενθυμίζεται ότι στις ανακοινώσεις για το άνοιγμα των καταστημάτων τις προηγούμενες ημέρες, είχε ανακοινωθεί πως η χρήση της μάσκας θα ήταν υποχρεωτική για τους καταναλωτές που θα επισκέπτονταν σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία, κουρεία, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, καταστήματα τυχερών παιχνιδιών. Μη χρήση της μάσκας στους παραπάνω χώρους, θα επέφερε πρόστιμο 150 ευρώ στους πολίτες σε περίπτωση ελέγχου από τις αρμόδιες αρχές.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email