Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2024

Για τα «αφηγήματα  γυναικών του Σουφλίου» θα συνεργαστούν ο Δήμος Σουφλίου και το ΑΠΘ

Συνεργασία μεταξύ του Δήμου Σουφλίου και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ξεκινά με σκοπό καταγραφή της ζωής των γυναικών Σουφλίου. Ομάδα φοιτητριών και φοιτητών καθώς και εκπαιδευτικών στελεχών του Εργαστηρίου πρόκειται να επισκεφθεί  την πόλη του Σουφλίου το επόμενο διάστημα με σκοπό να συνομιλήσει με γυναίκες της περιοχής μας, να καταγράψει, να φωτογραφήσει και να δημοσιοποιήσει στην ιστοσελίδα που θα δημιουργηθεί, τα αποτελέσματα  του προγράμματος. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Δήμου:

«Ο Δήμος Σουφλίου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επίσημη έναρξη της αγαστής συνεργασίας μεταξύ του φορέα του, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  αλλά και άλλων φορέων της τοπικής κοινωνίας, η οποία στοχεύει στην καταγραφή και την διαρκή αλληλεπιδραστική παρουσίαση κάθε έκφανσης της ζωής των γυναικών του Σουφλίου προηγούμενων εποχών κυρίως.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί, ο Δήμαρχος Σουφλίου, κύριος Καλακίκος Παναγιώτης έλαβε την επιστολή του Εργαστηρίου Αφηγηματικής Έρευνας του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης η οποία τον ενημέρωνε ότι η ερευνητική πρόταση που υποβλήθηκε εκ μέρους του Εργαστηρίου για το πρόγραμμα με τίτλο: «Ξετυλίγοντας το Κουκούλι της Μνήμης: Γυναικεία Αφηγήματα ενός Κόσμου που χάνεται» έγινε δεκτή και θα χρηματοδοτηθεί από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για τις Δημόσιες Ανθρωπιστικές Επιστήμες του Πανεπιστημίου Κολούμπια(SNFPHI).

Το πρόγραμμα πρόκειται να προχωρήσει σε φάση υλοποίησης, η οποία θα διαρκέσει 14 μήνες.

 Ομάδα φοιτητριών και φοιτητών καθώς και εκπαιδευτικών στελεχών του Εργαστηρίου πρόκειται να επισκεφθεί  την πόλη του Σουφλίου το επόμενο διάστημα με σκοπό να συνομιλήσει με γυναίκες της περιοχής μας, να καταγράψει, να φωτογραφήσει και να δημοσιοποιήσει στην ιστοσελίδα που θα δημιουργηθεί, τα αποτελέσματα  του προγράμματος.

Ο Δήμαρχος Σουφλίου εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του τόσο προς το Εργαστήριο Αφηγηματικής Έρευνας όσο και προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την καταγραφή και την ψηφιακή αξιοποίηση της ζωής  ενός τόπου τόσο πλούσιου σε λαογραφικές και ιστορικές μνήμες όσο το Σουφλί.

Θα πρέπει τέλος να σημειωθεί ότι ο αριθμός προτάσεων που τελικώς επελέγησαν ήταν μονοψήφιος, ανάμεσα σε 350 συνολικά υποβληθείσες προτάσεις.»

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email