Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Για την ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων βραβεύτηκε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης

Σε μία κατάμεστη αίθουσα, πραγματοποιήθηκε “η γιορτή του περιβάλλοντος”, τα Greek Green Awards, όπου ο Δήμος Αλεξανδρούπολης βραβεύτηκε για την ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ. Πιο αναλυτικά ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε Δελτίο Τύπου αναφέρει:

Δυναμική παρουσία είχε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμμετέχοντας με περίπτερο στην 5η Διεθνή Έκθεση Verde.Tec για τις Πράσινες Τεχνολογίες, την Κυκλική Οικονομία και τις Smart Cities, που έλαβε χώρα στην Αθήνα στις 17-19 Μαρτίου. Στο πλαίσιο της έκθεσης, σε μία κατάμεστη αίθουσα, πραγματοποιήθηκε “η γιορτή του περιβάλλοντος”, τα Greek Green Awards, όπου ο Δήμος Αλεξανδρούπολης βραβεύτηκε για την ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ, ενώ βραβείο απέσπασε και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης (ΔΕΥΑΑ) για την ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΓΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ με τη μέθοδο της βιοενίσχυσης, που εφαρμόζεται στις αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων της ΔΕΥΑΑ του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Εκ μέρους του Δήμου Αλεξανδρούπολης το βραβείο παρέλαβε ο Γενικός Γραμματέας Ιωάννης Μπόγδης, ενώ το  βραβείο της ΔΕΥΑΑ παρέλαβε η γενική διευθύντρια Κυριακή Χαμουρατίδου.

Στο Forum καλών πρακτικών, ο Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος Ηλίας Δαστερίδης παρουσίασε τις δράσεις, τα έργα ανακύκλωσης και τις καλές πρακτικές που εφαρμόζει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στον τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων, ο οποίος αφού ευχαρίστησε την επιτροπή αξιολόγησης και  τους διοργανωτές για την τιμητική διάκριση επεσήμανε πως: «υπήρξε άμεση εναρμόνιση των πρακτικών του Δήμου Αλεξανδρούπολης με τους στόχους που τέθηκαν από τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), δείχνοντας την ουσιαστική στροφή του προς την κυκλική οικονομία για μια πιο βιώσιμη και κλιματικά ουδέτερη πόλη».

Στο Forum συμμετείχε και η ΔΕΥΑΑ, όπου μετά τη βράβευση και λόγω της αποτελεσματικότητας της μεθόδου που χρησιμοποιείται στην επεξεργασία λυμάτων, ζητήθηκε από τους διοργανωτές η γενική διευθύντρια να παρουσιάσει αναλυτικά την καλή πρακτική που έφερε τη ΔΕΥΑΑ στην πρώτη θέση στο διεθνές Forum.

Το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο, τόσο από την επιστημονική κοινότητα όσο και από φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε μια περίοδο που οι περιβαλλοντικές οδηγίες είναι αυστηρότατες και το κόστος κάθε τεχνοτροπίας διερευνάται κάτω από το πρίσμα της ενεργειακής κρίσης.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη